Sant Julià de Lòria emmudeix amb la processó del Silenci

Més d'un centenar de persones han assistit a l'acte de la parròquia laurediana i una seixantena ho han fet a Ordino amb acompanyament musical

Comentaris

La processó del SIlenci a Sant Julià abans del seu inici.
La processó del SIlenci a Sant Julià abans del seu inici. B.N.

Sant Julià de Lòria i Ordino han celebrat aquest divendres a la nit les processons del Silenci. En el cas de la parròquia laurediana hi han assistit més d'un centenar de persones i a Ordino ho ha fet una seixantena. A les dues parròquies la processó ha recorregut la part antiga de la població. A Sant Julià el silenci ha estat total mentre que a Ordino s'ha optat per un acompanyament musical.

La processó de Sant Julià de Lòria inclou la Verge dels Dolors -engalanada amb flors-, el Sant Crist i la creu de fusta amb un pes considerable. El creixement del poble ha allargat el recorregut, de la mateixa manera que ha disminuït la fe i el número de participants. S'han de fer torns per portar les imatges i la creu que ja existia durant l'etapa de mossèn Jaume Argelagós al front de l'església laurediana.

Cal tenir en compte que mossèn Jaume va arribar a Sant Julià a finals dels anys trenta. Hi ha hagut dones que han fet el recorregut descalçes i a la comitiva no hi han faltat els encaputxats, de color lila per als homes i negre per les dones.  Abans de la processó, les dones netegen la roba de la Verge dels Dolors, i els voluntaris decideixen els torns per carregar les tres figures que es passegen.

El Via Crucis en el seu recorregut entre la primera i segona estació.

Relacionat

Sant Julià es retroba amb el Via Crucis després de dos anys de calvari

El bon temps ha acompanyat les dues processons. La de Sant Julià ha sortit de l'església parroquial i ha continuat el seu trajecte en sentit sud per l'avinguda Verge de Canòlich. Aquest dissabte continuaran les celebracions de Setmana Santa a totes les parròquies.

Comentaris (2)

Trending