La parròquia de Sant Julià no preveu mesures ‘contra’ els mosaics del ‘jesuïta abusador’

L’obra d’Ivan Rupnik és un dels reclams de l’església laurediana, que fa quatre anys llargs va fer una destacada inversió per poder disposar d’una obra col·losal tant rere l’altar com en altres punts del temple

Un detall del mosaic de l'altar de Sant Julià.
Un detall del mosaic de l'altar de Sant Julià.

La parròquia de Sant Julià no s’ha plantejat adoptar mesures per d’alguna manera ‘reprimir’ els actes de caràcter sexual que suposadament el jesuïta Ivan Rupnik hauria infligit a diverses monges. El magnífic escultor religiós eslovè està eclesiàsticament apartat després que apareguessin tot un seguit de denúncies en contra seva i que les investigacions internes hi hagin donat credibilitat. Rupnik s’havia fet famós fins ara per les seves obres escultòriques, els seus col·losals mosaics com els que llueix l’església de Sant Julià i Sant Romà.

En d’altres llocs, s’han plantejat actuacions per fer visible la contrarietat amb els comportaments presumptament abusadors del sacerdot i escultor jesuïta. Per exemple, s’han retirat escultures o s’han cobert mosaics. A Sant Julià, per ara, no s’han plantejat accions d’aquesta mena. Entre d’altres coses perquè l’obra de Rupnik, enllestida fa quatre anys llargs després d’una notable inversió i destacada feina, és un dels reclams del temple.

Rupnik, a l'esquerra, treballant a Sant Julià.

Relacionat

Acusat d’abusar almenys de nou monges el jesuïta que va fer els mosaics de l’església de Sant Julià

De fet, l’obra del jesuïta eslovè ocupa diversos espais centrals de l’església laurediana. Els mosaics van ser gran part de la reforma a què es va sotmetre el temple els anys 2018 i 2019. I, de fet, pràcticament tot el rerefons de l’altar estan consagrats, bastits, protagonitzats per l’obra de Rupnik que, a més a més, també va decorar altres espais i zones del temple lauredià.

Comentaris (6)

Trending