Mor l’exrector de Sant Julià de Lòria Enric Prat Jordana

De 95 anys, vivia actualment a la residència del Seminari Diocesà d’Urgell; la missa exequial es farà aquest divendres es farà a l’església de la Immaculada

Enric Prat en celebrar els 90 anys.
Enric Prat en celebrar els 90 anys. arxiu

L’exrector de la parròquia de Sant Julià i Sant Germà majoritàriament durant la dècada dels 1990 Enric Prat Jordana ha mort aquest dijous a la residència del Seminari Diocesà d’Urgell on vivia des de feia molts anys. Prat, de 95 anys, havia tingut una intensa vida en la que entre altres coses va poder escriure dos llibres: ‘Itinerario de liberación personal’ i ‘Al ritme de la vida’.

Nascut a Ancs, al Pallars Sobirà, el 7 d’agost del 1927, va ser ordenat el 1954. La missa exequial la presidirà l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i se celebrarà aquest divendres, a les 12 del migdia, a l’església de la Immaculada del mateix seminari situat a la capital de l’Alt Urgell.

Enric Prat va accedir al càrrec de rector el 12 de juny de 1991 en substitució de mossèn Agustí Romero. El 28 d'agost de 1997 va deixar la parròquia laurediana i va ocupar el seu lloc mossèn Dídac Martín que seria el rector fins el setembre de 2010.

Durant el seu sacerdoci mossèn Prat va molt seguit en les seves propostes d’homilies, realitzades en un blog propi i també a la pàgina web del Bisbat d’Urgell. També era una persona activa a les xarxes i específicament a twitter, on publicava quasi cada dia. En el seu estil, cada sermó contenia una sola idea, l’expressada en el títol.

La breu argumentació es basava gairebé únicament en els textos litúrgics del dia. Prat les va publicar amb la intenció que puguin servir perquè cada interessat pugui preparar la seva pròpia; o com a guió d’un comentari més espontani; i també per què els usuaris puguin tenir l’ocasió d’aprofundir en el sentit pregon de la Paraula de Déu en la litúrgia, i de gaudir del consol espiritual que els ofereix.

 

Comentaris (1)

Trending