La missa del Sant Sopar obre el gruix de les celebracions de Pasqua

Aquest divendres hi haurà processons a Ordino i a Sant Julià de Lòria, amb la Verge dels Dolors

Comentaris

Lavatori dels peus a la missa del Sant Sopar d'aquest dijous a Sant Julià.
Lavatori dels peus a la missa del Sant Sopar d'aquest dijous a Sant Julià.

Aquest dijous arriba el gruix de les celebracions de Pasqua amb la missa del Sant Sopar que tindrà lloc a totes les parròquies i la població del Pas de la Casa. També hi haurà missa a Santa Coloma. El Dijous Sant és el dia en què Jesucrist va celebrar l'Últim Sopar amb els seus deixebles, quatre dies després de la seva entrada triomfal a Jerusalem el Diumenge de Rams. Només hores després de l'Últim Sopar, Judes trairia a Crist al Jardí de Gethsemane, escenificant la Crucifixió de Crist el Divendres Sant.

Divendres Sant hi ha processons a Ordino (21.30 h) i a Sant Julià de Lòria (22 h). La processó laurediana inclou la Verge dels Dolors -engalanada amb flors-, el Sant Crist i la creu de fusta amb un pes considerable. El creixement del poble ha allargat el recorregut, de la mateixa manera que ha disminuït la fe i el número de participants. Amb tot hi participen un centenar de persones. S'han de fer torns per portar les imatges i la creu que ja existia durant l'etapa de mossèn Jaume Argelagós al front de l'església de Sant Julià de Lòria.

Aquest divendres és també el dia del viacrucis i de la celebració de la Passió. A Sant Julià, el viacrucis es farà amb l'acompanyament dels Armats de la Seu d'Urgell, amb cornetes i tambors.

Dissabte és la Vetlla Pasqual i diumenge, la Pasqua. És la celebració del calendari litúrgic cristià que commemora la resurrecció de Jesucrist tres dies després de morir a la creu. És una de les festivitats més destacades del cristianisme, que posa punt i final a la Setmana Santa -i per extensió al període de Quaresma-, alhora que esdevé l'inici dels cinquanta dies del Temps de Pasqua.

538e9ecc 6ba3 403e 9b18 7871506cd59e
La imatge de la Verge dels Dolors, aquest dijous a Sant Julià

 

Etiquetes

Comentaris

Trending