La missa del diumenge de Pasqua tanca els oficis de Setmana Santa

Enguany els diversos actes, com via crucis i processons, s'han fet amb normalitat després de dos anys aturats per la pandèmia de coronaviru

Mossèn Pepe Chisvert beneeix els fidels aquest diumenge a la missa de Sant Julià de Lòria.
Mossèn Pepe Chisvert beneeix els fidels aquest diumenge a la missa de Sant Julià de Lòria. P.B.

La missa del diumenge de Pasqua ha tancat els oficis religiosos de Setmana Santa a totes les parròquies. Enguany els diversos actes, com via crucis i processons, s'han fet amb normalitat després de dos anys aturats per la pandèmia de coronavirus. Les celebracions han tingut paraules de suport i record pels ciutadans d'Ucraïna.

La celebració cristiana comença aquest diumenge de Pasqua, dia en què culmina la Setmana Santa, i s'allarga durant vuit dies (Octava de pasqua), alhora que s'enceta igualment el cicle de 50 dies del Temps de Pasqua, que va fins a la Pasqua Granada (o Pentecosta). Aquesta diada, que clou definitivament el període de la Quaresma, marca el retorn de la vida i de l'abundància, les quals triomfen inexorablement de la mort, tant a nivell simbòlic (fi de l'hivern, arribada de la primavera) com espiritual (Crist torna d'entre els morts). El dilluns immediat a la dita festa, que també és considerat festiu, s'anomena la segona festa de Pasqua.

En la missa d'aquest diumenge s'encén el Ciri Pasqual que representa la llum de Crist ressuscitat i que no s'apagarà fins al dia de l'Ascensió, quan es commemora la pujada de Jesús al cel. A Sant Julià de Lòria, la missa aplega les autoritats de la parròquia encapçalades pel cònsol major.

 

Comentaris (4)

Trending