Emili Villegas inicia el seu ministeri com a rector de la parròquia de Tremp

El capellà andorrà va deixar aquest cap de setmana Ribes de Freser, on ha exercit els dos darrers anys, i ara seguirà els passos del desaparegut mossèn Joan Antoni Mateo

Emili Villegas durant l'homilia de la celebració eucarística.
Emili Villegas durant l'homilia de la celebració eucarística. ARXIU PERSONAL

L’únic sacerdot en exercici nascut al Principat d’Andorra, mossèn Emili Villegas, ha iniciat aquest dimecres el seu mandat com a rector de l’església de la Mare de Déu de Valldeflors, a Tremp, la capital del Pallars Jussà. La parròquia pallaresa celebra com en el cas andorrà la seva patrona. I s’ha aprofitat perquè durant la missa patronal les autoritats eclesiàstiques hagin presentat el nou titular de la parròquia. Villegas substitueix el desaparegut Joan Antoni Mateo.

Villegas ha concelebrat l’eucaristia en honor a la Mare de Déu de Valldeflors conjuntament amb altres mossens de la diòcesi d’Urgell. El jove capellà nascut a Andorra el 1986 ja sap quin pa s’hi dona a Tremp, que va ser el primer destí, com a vicari, una vegada es va haver ordenat. El 2018 va ser traslladat a Escaldes per tal de donar suport a Jaume Soy i Antoni Elvira a Encamp i el Pas de la Casa. Però l’estada al Principat li va durar poc: l’estiu del 2019 l’arquebisbe Joan-Enric Vives el va enviar d’urgència a Ribes de Freser perquè es fes càrrec de manera provisional d’una parròquia que inclou el Santuari de Núria, un dels símbols de la diòcesi. L’any següent va ser ratificat com a rector en aquell càrrec.

Emili Villegas amb el santuari de Núria al fons.

Relacionat

Mossèn Emili Villegas canvia Núria per Tremp

Aquest estiu, però, la mort sobtada de qui va ser el primer ‘cap’ directe de Villegas una vegada ordenat, mossèn Mateo, també amb passat al Principat, ha portat Vives a fer una nova reordenació al bisbat. I Villegas torna a canviar de destinació. Malgrat que ‘perd’ el referent de Núria, per a un capellà de la diòcesi d’Urgell passar de Ribes de Freser a Tremp és com un ascens de categoria. I aquest migdia, Emili Villegas, que celebra la vitalitat de la parròquia pallaresa, ha iniciat la seva nova responsabilitat. El jove mossèn andorrà es va acomiadar durant el cap de setmana dels feligresos de Ribes de Freser.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending