Distància d'1,5 metres i mascaretes per anar a missa

Els mossens elaboren un protocol per quan Govern doni el vistiplau per dur a terme celebracions obertes

Comentaris

Una imatge de l'església de Sant Julià i Sant Germà, buida, amb l'altar al fons.
Una imatge de l'església de Sant Julià i Sant Germà, buida, amb l'altar al fons. T. S.

Els mossens han elaborat un seguit de mesures que es posaran en marxa quan el Govern doni el vistiplau per efectuar celebracions obertes. Amb el lema 'protegeix la teva església' s'ha establert un protocol per a la prevenció de la pandèmia del coronavirus.

El protocol s'articula en tres parts que són la sortida de casa, l'arribada a l'església i l'estada al temple. Es recorda que s'ha de sortir del domicili amb les mans netes i la mascareta posada. A la porta de l'església, abans d'entrar, s'oferirà als fidels gel hidroalcohòlic. Un cop a dins se'ls situarà en els bancs a una distància d'1,5 metres. La mascareta s'ha de tenir posana en tot moment. En el moment de combregar, s'ha de fer amb la mà sense treure's la mascareta, només s'haurà de baixar.

Totes les cerimònies com batejos, comunions o bodes han estat ajornades. En el cas de les comunions s’han hagut de posposar sense una data fixa ni amb cap tipus de previsió clara. En això, les parròquies més aventurades treballen en la hipòtesi que l’esdeveniment es pugui dur a terme a la tardor, tot i que altres mossens són més cautelosos i es decanten per esperar un any i fer-ho amb totes les garanties.

Comentaris (1)

Trending