Rascagneres evidencia el temor que fa a En Comú per Encamp la llista d’Agrupament Encampadà

El candidat a cònsol menor alerta que la fragmentació del vot de centre-dreta pot fer que “el cònsol elegit no sigui el que vol la majoria del poble”

-
-
El candidat a cònsol menor d’En Comú per Encamp, Jean-Michel Rascagneres, ha evidenciat aquest dimarts el temor que els produeix la candidatura d’Agrupament Encampadà i, especialment, el fet que la divisió del teòric vot de centre-dreta de la parròquia faci emergir el centre-esquerra. No ha estat tant explícit com això, però Rascagneres ha alertat que la fragmentació del vot entre les llistes centristes que es presenten a la parròquia pot comportar que “el cònsol elegit no sigui el que vol la majoria del poble”.

El número dos de la llista que encapçala Laura Mas ha estat acompanyat del número 6 de la candidatura i actual conseller comunal Xavier Fernàndez per exposar diverses iniciatives en matèria d’habitatge i joventut. I ha recordat que En Comú per Encamp representa la continuïtat, tot alertant de la divisió del vot centrista. En relació amb les iniciatives programàtiques que tocava exposar avui -això va així, els candidats reciten mesures-, Rascagnes ha assegurat que les accions que es volen dur a terme en relació amb l’habitatge, després d’estudiar-ne de diferents, “són realistes” i “no electoralistes”

La primera serà oferir una bonificació del 50% en la cessió econòmica en sòl urbà a aquells promotors que vulguin construir edificis dedicats al lloguer. És a dir, ha explicat Rascagnères, reduir del 10% actual al 5% aquest percentatge de cessió obligatòria. El candidat a cònsol menor ha defensat que aquesta mesura ja començarà a donar els seus fruits a 1-2 anys vista, ja que sempre hi ha promotors interessats a tirar endavant inversions, i aquesta mesura els pot acabar de convèncer. 

Una altra acció serà destinar més inversió a les prestacions socials. El pressupost de l’any passat va ser de 280.000 euros, ha recordat Rascagnères, i “gràcies al sanejament de les finances comunals”, hi ha “un marge de maniobra bastant important” per poder dedicar-les, en part, a habitatge i joves. Una tercera mesura serà demanar al Govern que flexibilitzi els requisits per accedir a ajudes per rehabilitar els edificis, en clau d’eficiència energètica, de nou sempre que aquests es destinin al lloguer. “Tenim clar que l’habitatge és una competència del Govern”, però “els comuns podem ajudar”, ha refermat.

Comentaris (2)

Trending