Queda en llibertat el jove detingut a Andorra en relació a la pàgina de descàrrega de material audiovisual

Comentaris

Els dos joves administradors de la pàgina de descàrregues ‘Zone de Téléchargement’ han quedat en llibertat després de tres mesos d’estar a la presó. Tots dos, de Tolosa, tenien residència al Principat. I un d’ells, Wilfrid F. D., va ser detingut a Andorra en ser localitzat al xalet on vivia quan s’hi va anar a fer un escorcoll. La policia no preveia trobar-hi ningú. Durant unes setmanes va estar empresonat a la Comella i, posteriorment, se’l va enviar cap a França. Els dos nois, de 24 anys, van quedar en llibertat divendres.

Després d’una instrucció de mesos, l’operació policial, coordinada per la Gendarmeria i amb la participació del cos d’ordre andorrà per tot allò que va tenir a veure amb el Principat, va esclatar el 28 de novembre amb la clausura de la pàgina, que rebia uns 3,5 milions de visites cada mes i els registres en els domicilis que els dos joves tenien al Principat. Les recerques judicials han anat molt més enllà d’Andorra. Se n’han fet a França, Xipre, Alemanya o Islàndia. En conjunt s’han confiscat 450.000 euros, la major part en comptes bancaris al Principat, on també es van comissar tres cotxes d’alt nivell.

Wilfrid i Thibault van ser acusats a França de falsificació, treball clandestí i rentat de diners, tot això en el marc d’una banda organitzada. Les atribucions delictives han estat rebutjades sempre, de dalt a baix, pel seu advocat, un dels juristes més prestigiosos de França, Simon Cohen. El lletrat ha explicat que els dos joves van regularitzar la situació impositiva el 2014 i que sempre havia estat la seva intenció fer-ho. Alhora va considerar del tot “inacceptable” que se’ls hagi mantingut tres mesos a la presó.

Cohen va lamentar que s’hagués agafat els seus clients una mica com a cap d’esquila. I com a exemple del que és capaç de fer l’autoritat contra la ‘pirateria’. La Societat d’Autors, Compositors i Editors de Música francesa (SACEM) i l’Associació contra la pirateria audiovisual (ALPA) calcula que ‘Zone de Téléchargement’ hauria causat uns perjudicis d’uns 75 milions d’euros, una xifra que l’advocat dels dos joves considera “absurda i desproporcionada”. Al mateix temps, Cohen ha recordat que una part important de la societat francesa, i en especial els adolescents, consideren Wilfrid i Thibault “uns petits genis”.

Comentaris

Trending