Quatre expedients oberts i 135 animals abatuts en la Setmana de l’isard

En dos casos, el caçador controlat havia comès dues infraccions de la normativa

Un grup d'isards vist a través dels prismàtics d'un bander.
Un grup d'isards vist a través dels prismàtics d'un bander.
Els banders han obert fins a quatre expedients com a conseqüència d’infraccions comeses durant la Setmana de caça de l’isard que va finalitzar el passat diumenge amb un total de 135 exemplars abatuts, el 80,3% del nombre màxim autoritzat. En dos dels casos, la persona controlada hauria incomplert la normativa vigent per partida doble. 

En un d’aquests casos, el caçador responsable de la captura no només no tenia la llicència especial necessària per participar en la Setmana sinó que, a més, no era titular de cap permís d’arma vigent. En l’altre, a banda de no tenir l’autorització, tampoc disposaria de l’assegurança de responsabilitat obligatòria. A banda, hi ha altres dos expedients més oberts per desplaçar els isards capturats de forma prohibida. Segons s’ha indicat des del Govern, aquestes infraccions comporten una sanció de 2.000 euros cadascuna, a més de la inhabilitació durant tres anys de la llicència de caça.

En total, els caçadors participants en la Setmana han abatut fins a 135 exemplars, dels 168 que estaven autoritzats. Aquesta xifra, en percentatge, és molt similar a la del 2018 (83,3%), fet que fa que des dels banders es consideri que es manté la tendència de les darreres edicions i s’apunta que les colles són cada vegada més selectives a l’hora d’escollir la peça a la qual volen disparar.

Al llarg d’aquests dies s’ha aprofitat per recollir mostres dels animals per ser analitzades de cara al control de l’estat sanitari de la cabana d’isards. En total, 107 de melsa, 124 conjuntivals i 94 de sang. Des del cos també es fa una valoració molt positiva del funcionament d’una de les novetats impulsades aquest any: la zona de control establerta a la boca encampadana del túnel de les Dos Valires. A aquest punt és on es van registrar 124 dels 135 exemplars abatuts i, de fet, fins i tot va ser necessari ampliar l’horari fins a les 22.30 hores.

 

-

Relacionat

Primeres infraccions a la Setmana de l’isard i crida a la calma als caçadors
Una de les tendes de campanya plantades pels banders per poder fer els controls pertinents.

Relacionat

Prop de mig miler de caçadors surten des d’aquest diumenge a les muntanyes del país a cercar isards

Comentaris (1)

Trending