Prop de mig miler de caçadors surten des d’aquest diumenge a les muntanyes del país a cercar isards

Tot apunt per a la setmana cinegètica per excel·lència del Principat, amb la possibilitat d’abatre fins a 168 animals donat al bon estat de la cabana

Una de les tendes de campanya plantades pels banders per poder fer els controls pertinents.
Una de les tendes de campanya plantades pels banders per poder fer els controls pertinents.
Des d’aquest diumenge i fins diumenge que ve, prop de mig miler de caçadors sortiran a les muntanyes del Principat -excepte al vedat d’Enclar, que té un pla de caça específic- a la recerca d’isards. S’inicia la setmana cinegètica per excel·lència del país. Enguany es possibilita el sacrifici d’un màxim de 168 animals, una xifra molt alta donat el bon estat que presenta la cabana. 

Aquest dissabte tant les colles dels caçadors com els agents dels banders han posat a punt, cadascú, les seves ‘eines’. Ha estat una jornada de pujar cap als cims des d’armes i munició a neveres plenes de queviures. És habitual que grups de caçadors passin aquesta setmana a fer vida a la muntanya. De fet, per alguns caçadors del Principat, aquesta setmana és d’obligat compliment fins al punt que forma part del seu programa de vacances.

A la setmana d’enguany s’hi han inscrit 556 caçadors. Però per tots és ben sabut que ni de bon tros aquesta xifra és real. Històricament es registren com a caçadors persones que efectivament no ho són. Per això que és probable que el nombre real de caçadors que s’enfilaran a les muntanyes no arribarà al mig centenar. Els banders també han pres possessió dels seus punts de control per garantir el bon desenvolupament de les jornades de caça i el compliment de les normes.

Etiquetes

Dos banders fent recompte d'isards aquest agost.

Relacionat

Els banders es mostren disposats a fer més caça acompanyada si s’obren plans
-

Relacionat

Discrepàncies entre caçadors i banders per la gestió de la caça de l’isard en els vedats
-

Relacionat

Durant la Setmana de caça de l’isard es podran abatre 168 animals
-

Relacionat

Els caçadors confien que aquest any podran fer colles de quatre per a la Setmana de l’isard

Comentaris (5)

Trending