Els caçadors confien que aquest any podran fer colles de quatre per a la Setmana de l’isard

La comissió de seguiment cinegètic està treballant en l’elaboració dels índexs de creixement i de captura després del recompte que ha evidenciat un bon nombre de cabrits

-
-
Els caçadors confien que aquesta Setmana de l’isard -a celebrar entre el 15 i el 22 de setembre- es podran formar colles d’un mínim de quatre membres i no caldrà repartir les anelles entre més persones. Fins d’aquí uns dies encara no quedarà establert l’índex de captura, però a partir dels primers resultats dels recomptes efectuats les darreres setmanes s’adverteix un bon nivell de creixement de la cabana, fet que faria que l’índex de captures sigui més elevat.

L’any passat, però, també hi havia la confiança que s’atorgués una anella per cada quatre caçadors i al final entre el nombre de caçadors inscrits i el descens d’isards divisats a les muntanyes del Principat l’índex va enfilar-se fins a l’1/6, fet que entre algunes colles va comportar nombroses dificultats per constituir els grups. La comissió de seguiment cinegètic encara està treballant en l’elaboració dels índexs de creixement i de captura. Però els caçadors, segons fonts properes al col·lectiu, serien optimistes.

Enguany s’han comptat, en principi, més isards tant en els vedats com en el terreny cinegètic comú. Alhora, i en gran part és el que determina el nivell final de captures que es poden realitzar, també s’han vist molts cabrits, fet que comporta la ràpida interpretació que la cabana està en bon estat, que la reproducció és bona i que, en principi, hi ha un volum d’isards garantit per a les properes temporades si no hi ha cap anomalia.

Més enllà de l'índex de creixement, també hi ha un altre factor que cal tenir en compte i que ara per ara encara no està tancat: el nombre de caçadors que s'inscriguin per participar a la setmana cinegètica per excel·lència del Principat. En aquest sentit, fonts properes a la federació de caça han recordat que continua sent important que només es registrin aquelles persones que realment tinguin intenció d'acudir a les muntanyes, i que inscriure gent que tot i tenir llicència ja se sap d'entrada que no sortirà a caçar, en darrer extrem acaba perjudicant.

Etiquetes

Un grup d'isards vist a través dels prismàtics d'un bander.

Relacionat

El recompte d’isards mostra el bon estat de salut de la cabana

Comentaris (1)

Trending