Primeres infraccions a la Setmana de l’isard i crida a la calma als caçadors

Els banders haurien enxampat en les primeres jornades del certamen cinegètic per excel·lència del país quatre animals abatuts sense anellar

-
-
Malgrat que per norma les colles que participen a la Setmana de caça de l’isard estan gaudint del certamen cinegètic per excel·lència, sols en les dues primeres jornades de la cita ja s’han registrat diversos incidents. Fins al punt que els responsables de la federació de caça han hagut de fer una crida als seus associats per tal que surtin a la muntanya amb prudència i respectin escrupolosament la normativa.

Les fonts consultades, no oficials, han assegurat que els banders haurien localitzat almenys quatre animals abatuts i sense les corresponents anelles, fet que comporta la comissió d’una infracció greu. Sinó totes, la majoria d’aquestes anomalies s’haurien detectat a la vall d’orient, amb muntanyes canillenques com escenari. Cert que estan com estan la majoria dels caçadors del país instal·lats en els seus camps bases, no hi ha excessiva comunicació.

Però també és cert que la federació de caça va haver de fer córrer ja aquest diumenge mateix, per tant al cap de poques hores d’iniciar-se la setmana cinegètica, un missatge en què s’informava del fet que “s’ha registrat alguna infracció, preguem prudència i compliment de normativa per evitar més incidències”. Tot plegat s’està gestionant amb molta cautela.

Més enllà d’aquestes incidències que es poden considerar puntuals però prou remarcables, els caçadors estan gaudint per norma general de la seva activitat. El temps ha acompanyat durant aquests primers dies i la presència d’isards a les muntanyes és més que notable. En total, enguany, a partir dels recomptes fets entre juliol i agost i dels indicadors que se’n van extreure, es poden abatre fins a 168 animals.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending