Pyrénées preveu mig miler d’empleats per al ‘nou’ Punt però cap dels actuals comandaments

El fet que els principals directius de l’actual centre comercial tinguin clar que no seran recol·locats és el que més està enverinant el clima laboral entre la plantilla

-
-
Pyrénées preveu a l’entorn de mig miler d’empleats per al futur Carrefour de Sant Julià, el previsible hereu de l’actual Punt de Trobada. Les xifres són arrodonides i tot dependrà, és clar, de la celeritat amb la qual es pugui posar en marxa el centre comercial que hauria d’agafar el rellu, sobre el paper, de l’actual hipermercat. Caldrà fer una valoració de tots els llocs de treball i veure també els perfils actuals. El que està clar és que els quadres de comandaments rarament continuaran.

Fonts properes a l’històric centr comercial de l’avinguda Meritxell asseguren que les xifres que s’han anat donant fins ara són les que figuren en el pla de negoci dissenyat per al ‘nou’ Punt. Per tant, la immensa majoria dels actuals empleats tindrien cabuda en el nou projecte si així ho consideren interessant. És clar, però, que hi hauria unes noves condicions laborals -en aquest extrem no s’han donat detalls- i difícilment per no dir impossible es tindrà en compte, almenys d’entrada, l’antiguitat actual.

I és que les fonts consultades properes a Pyrénées no tenen cap lloc a dubte que hauran de ser les societats de la família Cachafeiro que tenen actualment contractats els treballadors que hauran de liquidar-los en primer lloc abans de ser eventualment contractats de nou. D’això les fonts consultades no en tenen cap dubte. Com tampoc no hi ha dubtes que la nova explotadora del centre comercial voldrà posar el seu equip directiu de confiança. Per això els actuals quadres de comandament, que les fonts han xifrat en una trentena, tenen molt complicat recol·locar-se.

Tot i la petició de la propietat del terreny, per ara la Batllia no ha dictat l'aute de desnonament; en altres casos podrien passar setmanes o fins i tot algun mes abans que ho fes

I aquest és, sense cap mena de dubte, un dels elements que més està enverinant el clima laboral entre la plantilla. Es dóna la circumstància que el comitè d’empresa i les persones que sempre han estat dirigint suposats actes unitaris reivindicatius són càrrecs directius o propers a aquests. I això en l’actualitat ha acabat portant a una clara fractura, tal i com l’Altaveu ja va explicar divendres. Totes les parts s’estan assessorant. Més encara des que divendres la propietat del terreny va presentar a la Batllia la demanda d’execució del desnonament.

La Batllia encara no ha dictat, almenys no aquest dilluns, l’aute de desnonament, que és el veritable punt de partida dels 15 dies hàbils que per llei es donen a una persona -física o jurídica- que ha d’abandonar un immoble. També és cert, han recordat les fonts, que la decisió judicial formal d’executar un desnonament no sol ser immediata. Solen passar algunes setmanes o fins i tot alguns mesos abans la Batllia no dicta la resolució que, llavors sí, limita el temps per abandonar l’immoble.

Les fonts consultades properes a Pyrénées també han confirmat que si no hi ha cap anomalia, hi ha firmats contractes amb la francesa Carrefour perquè titularitzi i subministri el centre comercial de Sant Julià on fins ara hi ha el Punt de Trobada i el magatzem que té la seva entrada principal per l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, l’Andorra 2000. És clar, però, que es treballa en un escenari temporal, que les fonts no han concretat, i que passat el termini més o menys fixat l’interès pot arribar a decaure i fins i tot desaparèixer.

-

Relacionat

La proximitat del desnonament fa aflorar la trencadissa entre el personal del Punt de Trobada
-

Relacionat

Comença el compte enrere per al desnonament del Punt de Trobada

Comentaris (5)

Trending