Comença el compte enrere per al desnonament del Punt de Trobada

Els propietaris del terreny sol·licitaran aquest divendres a la Batllia l’execució de la sentència del Tribunal Superior que obliga les societats dels Cachafeiro a abandonar l’establiment

-
-
El ‘cas Punt de Trobada’, si es pot dir així, entrarà aquest divendres en la fase, o com a mínim en una de les fases, més complexes, més espinosos. Els propietaris del terreny sobre el qual fa més de trenta anys es va bastir el centre comercial demanaran a la Batllia que faci executar la sentència dictada per la sala civil del Tribunal Superior. Això és, que es faci efectiu el desnonament de l’establiment. Per tant, des d’aquest divendres s’activarà el compte enrere, que pot portar la situació a un terreny d’allò més aspre en molts sentits.

Des del moment que litigant vencedor en un procés de desnonament activa la resolució per la qual l’altra part ha d’abandonar l’immoble, aquest darrer té quinze dies hàbils, per tant al tomb d’unes tres setmanes, per deixar l’hipermercat, en aquest cas. Si això no succeeix, la Batllia ha d’advertir de la situació i ha d’adoptar els mecanismes que s’escaigui, dins del marc legal, per possibilitar que es faci efectiu el llançament. Caldrà veure com es van movent a partir d’ara les peces en un tauler que tindrà moltes semblances al dels escacs.

COSP, dels Mallol, acudirà la setmana que ve al saig per reclamar la indemnització per ocupació indeguda

La sentència del Tribunal Superior era clar en el fet que les societats que exploten el centre comercial i que pertanyen a la família Cachafeiro havien de deixar el local. Un altre debat, i aquest s’haurà de fer en una segona fase, és en quin estat estan obligats els fins ara explotadors a deixar el local. El primer de tot és la sortida dels explotadors. En aquest sentit, els Cachafeiro esperaven que el recurs d’empara presentat contra la decisió ferma de la sala civil del Superior no només fos admès, sinó que a més fos acceptat amb efectes suspensius. És a dir, que deixés en l’aire l’execució de la sentència.

Hores d’ara, però, el Constitucional no només no ha pres cap decisió al respecte sinó que fins a final de mes i, per tant, pràcticament fins després que hagin transcorregut els quinze dies hàbils, no té inicialment intenció de reunir-se per avaluar, per analitzar els casos que té actualment sobre la taula, com de ben segur és el recurs que denuncia, entre altres, la vulneració al dret a un procés degut per indeguda aplicació de la llei.

Al marge de la demanda que els representants legals de la societat de la família Mallol, COSP, tenen previst formalitzar aquest divendres davant la Batllia, la mateixa societat té la intenció d’acudir al saig la setmana vinent per fer una reclamació per impagament relativa a la indemnització que han de percebre per l’ocupació indeguda. És a dir, que exigirà el pagament d’aquelles rendes posteriors a la finalització del contracte, que va acabar el 31 de desembre del 2015.

Interior d'un supermercat.

Relacionat

Carrefour es postula per ocupar el Punt de Trobada i l'Andorra 2000
Cartells amb ofertes al Punt de Trobada.

Relacionat

La propietat del terreny del Punt de Trobada activarà el desnonament la primera setmana de febrer

Comentaris (6)

Trending