La proximitat del desnonament fa aflorar la trencadissa entre el personal del Punt de Trobada

La realitat que viuen molts dels 437 empleats del centre comercial, dels quals uns vuitanta estan de baixa laboral, és molt diferent i això condiciona el posicionament de futur

-
-
Les diferents reunions que hi ha hagut aquest divendres a l’entorn del Punt de Trobada arran de la demanda d’execució del desnonament per part dels propietaris del terreny on està bastit el centre comercial no han portat a cap conclusió clara. Això sí, aquella unió que temps enllà hi havia hagut  entre els treballadors s’ha esmicolat. I la proximitat de la resolució definitiva del conflicte està fent aflorar més que mai la trencadissa. El comitè d’empresa mira de mantenir el control del personal, però cada cop és més complicat que això realment pugui ser així. 

I és que la realitat que viuen cadascun dels 437 empleats de l’hipermercat lauredià és molt diferent. Entre la plantilla hi ha famílies senceres. Les necessitats d’aquestes disten molt d’un jove que s’inicia en el món laboral o d’una persona que està a punt de jubilar-se, per citar només tres escenaris. El que està clar és que bona part del personal lamenta que els seus empleadors hagin portat tan a l’extrem la situació, hagin tibat tant la corda, essent com era de domini gairebé públic, que el contracte d’arrendament tenia una vigència limitada que finia el 2015.

Cada vegada és menor, segons que ha pogut constatar aquest rotatiu, la confiança que genera el comitè d’empresa, majoritàriament format i controlat per comandaments i càrrecs directius de la firma, entre la resta de treballadors, entre els quals la sensació creixent és que cadascú busca la millor solució per a un mateix. El que sí que és cert és que els darrers dies el comitè d’empresa s’hauria mogut per formar un equip jurídic al seu entorn perquè els pugui assessorar en les situacions que han de venir.

Els Cachafeiro confien encara en una suspensió de l’execució i, en tot cas, asseguren les fonts, “no es pot pretendre que en 15 dies es pugui desallotjar l’herència de més de trenta anys”

Formalment, des del punt de vista jurídic, no hi hauria hagut cap contacte dels treballadors o els seus representants ni amb l’actual empleador ni amb l’administració -amb el departament de treball, per exemple- ni menys encara amb Pyrénées, que suposadament manté un contracte vigent amb la família Mallol i l’interès d’explotar el centre comercial tot absorbint bona part del personal actual. No obstant això, però, hi ha molts dubtes que envaeixen els treballadors. El neguit i la suposada proximitat del desnonament ho fan tot encara més complicat.

Molts dels treballadors -del total de la plantilla, hi ha uns 80 empleats de baixa laboral- estan convençuts que s’acosten dies complicats i que els responsables de les societats explotadores de l’hipermercat, això és la família Cachafeiro, intentarà maniobrar al màxim per continuar al capdavant de la nau. En cas que hi hagi una ‘obligació’ d’abandonament ‘per la força’ també hi ha la sensació, entre una part del personal, que la situació encara es pot enquistar més.

En tot cas, fonts properes a l’empresa explotadora actual, encara confien que el Tribunal Constitucional emeti un pronunciament en relació amb el seu recurs d’empara previ a l’esgotament del termini de desnonament. Els Cachafeiro confien encara en una suspensió de l’execució i, en tot cas, asseguren les fonts, “no es pot pretendre que en 15 dies es pugui desallotjar l’herència de més de trenta anys”. No obstant, però, s’admet que aquestes alçades tots els escenaris estan oberts.

Els Cachafeiro encara fa poques setmanes van fer una nova consignació judicial de la renda dels poc més de 300.000 euros en concepte del lloguer anual. És un dipòsit que s’ha anat fent des del 2016 a la Batllia i que, és clar, els Mallol, a través de la seva societat COSP com a titular dels terrenys, ha anat refutant en entendre que no els correspon percebre aquells diners atès que l’ocupació que estan fent els explotadora és indeguda.

-

Relacionat

Comença el compte enrere per al desnonament del Punt de Trobada

Comentaris (8)

Trending