Proveïdors de Govern denuncien l’impagament de factures per part de diferents ministeris

A banda dels seixanta dies de marge amb què sol pagar l’administració s’haurien acumulat retards d’un parell o tres més de mesos

-
-
Proveïdors de Govern fa dies i setmanes que es queixen als seus interlocutors governamentals per l’impagament de factures. Almenys s’haurien acumulat un parell de mesos de retard més enllà dels dos mesos més amb què l’administració sol pagar. El Govern, segons les fonts consultades, no hauria ofert cap explicació concreta ni menys encara creïble del que motiva la dilatació en uns abonaments que, fins ara, no havien sofert cap anomalia remarcable.

Els retards afectarien, com a mínim, els ministeris de Medi Ambient i de Cultura. Es tracta en molts casos de professionals liberals que col·laboren amb l’administració tot venent els seus serveis. I que facturen a final de cada mes i de la prestació duta a terme amb el pacte de cobrar al cap de seixanta dies. Però més enllà d’aquests dos mesos ja acordats, ara se n’hi haurien acumulat dos més.

El canvi d’exercici hauria estat, a l’inici, una justificació del retard. En finalitzar el 2018 i haver de començar a cobrar les feines fetes el 2019 amb un acord tàcit encara que no signat hauria comportat haver de firmar nous contractes o acords. Però formalitzat aquest pas, els proveïdors, que en cap cas vol dir que siguin tots però sí un bon nombre, haurien continuat sense percebre les mensualitats ja vençudes, facturades i que, per acord, ja haurien d’haver percebut.

Les fonts consultades han assegurat que no han rebut cap resposta concloent i que els propis responsables dels ministeris que estarien formalment protagonitzant els incompliments se senten impotents per donar una explicació atès que depenen, també, de les decisions i els moviments que es fan en departaments del ministeri de Finances com el de comptadoria. En qualsevol cas, les fonts consultades han descartat que la motivació sigui la manca de pressupost perquè aquest ja es va aprovar i està plenament vigent i perquè en altres exercicis aquestes dificultats no s’havien donat.

Etiquetes

Comentaris

Trending