Suspesos els partits de l’FC Andorra a Llagostera i contra el Barcelona B

La comissió delegada de la RFEF accepta la proposta d’ajornar les dues properes jornades de les categories no professionals (Segona B i Tercera) davant l’expansió del coronavirus

Un instant del partit.
Un instant del partit.

Les dues properes jornades de lliga de Segona B, en les quals l’FC Andorra havia de visitar el Llagostera i rebre a Prada de Moles el Barcelona B, han quedat ajornades. Així ho ha proposat la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en una petició que ha accdeptat la comissió delegada. Els partits, de fet, ja s’havien de jugar a porta tancada com a mesura per frenar l’expansió del coronavirus.

La Federació ha fet pública una nova circular on posa en relleu que “hem de garantir l’homogeneïtat de les competicions de futbol i l’equilibri competitiu” i que “s’ha constatat que existeix impossibilitat real de disputar partits de futbol i desenvolupar entrenaments en determinades ciutats i territoris”. Davant aquesta situació, la comissió de seguiment de l’ens s’ha reunit amb caràcter d’urgència i ha acordat elevar la proposta a la comissió delegada, que ha acceptat la petició.

En concret, “tots els partits de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit estatal no professionals” suspenen des d’avui mateix i per un termini de dues setmanes. Pel que fa a les competicions d’àmbit autonòmic –com ara la quarta catalana on milita el filial tricolor, es deixava la decisió en mans de les respectives federacions territorials, en aquest cas la catalana, “en funció de les circumstàncies de cada territori i sempre i en tot cas de comú acord amb les autoritats sanitàries i esportives de cada comunitat autònoma”. L'FCF ja ha anunciat la suspensió de tots els partits de Primera Catalana cap a baix i de futbol base.

La mesura suposa la suspensió de dues jornades de Segona B. En elles, l’Andorra havia de jugar al camp del Llagostera (dissabte dia 14) i rebre a Prada de Moles el filial del Barcelona (diumenge, 22). Cal recordar que aquests dos duels ja s’havien de disputar a porta tancada. 

El director esportiu del club tricolor, Jaume Nogués, ha considerat "lògica" una decisió que "ja s'intuïa" i que "va més enllà de l'àmbit esportiu". Al seu entendre, "és més que acceptable i per la nostra part no hi ha res a dir". Tot i això, lamenta que "esportivament és una llàstima no poder seguir competint quan l'equip està agafant els conceptes del nou entrenador". El Moldàvia-Andorra, a porta tancada

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha informat que el duel amistós que ha de disputar la selecció absoluta a Moldàvia el 26 de març es jugarà, però a porta tancada. Així ho ha decretat el govern del país amfitrió com a mesura de prevenció del coronavirus.

Comentaris

Trending