Primers dubtes amb les obres ja iniciades que l’embelliment de Meritxell pugui complir del tot els terminis

Algunes de les constructores creuen, ara per ara, que podran acabar la feina en el termini establert, però el mal temps dels primers dies i els incidents amb canonades obres interrogants

-
-
Que les obres de reforma i embelliment de l’avinguda Meritxell puguin finalitzar, de forma integral, en la data prevista, això és el 3 d’agost, genera cada vegada més dubtes. Això no vol dir que alguns dels trams del cèntric vial no s’acabin dins del termini, res d’això, però també és cert que el mal temps d’aquests primers dies de treball -la pluja, especialment, impedeix intervenir amb la intensitat que es pretendria- i els primers incidents que hi ha hagut porten a no ser, en alguns casos, massa optimista.

I malgrat que entre els botiguers i els veïns de l’avinguda hi comença a haver malestar especialment per l’impacte acústic que suposen les obres, són ells els primers de tenir ganes de voler veure la nova imatge que ha d’oferir el carrer una vegada acabada la intervenció. Però “la paciència que s’haurà de tenir és fora de mida”, han assegurat les fonts veïnals consultades, que han lamentat el fet que els treballs no s’aturin ni tan sols el cap de setmana. La programació de la intervenció urbanística va de dilluns a diumenge de les 8 del matí a les 10 de la nit. 

L’impacte dels treballs, i especialment per la seva repercussió acústica catorze hores al dia els set dies de la setmana, està generant un elevat malestar entre residents i comerciants del vial 

Aquest divendres, a l’altura del número 39 aproximadament de l’avinguda, és a dir, per tant, en el tram que va de la Rotonda al carrer Bisbe Iglesias, s’ha trencat una canonada provocant provocant una pèrdua notable d’aigua. Res que no fos subsanable i que no hagi trobat una solució relativament ràpida. El cap de setmana també hi va haver algun altre incident amb canonades, que van deixar sense aigua durant una bona estona el sector afectat, en aquest cas al tram de la Rotonda fins a l’altura de l’encreuament amb al carrer Riberaygua.

L’engabiament que sofreix l’avinguda no permet oferir la millor imatge del vial per als turistes. Certament, en principi, i una vegada passada la campanya de Setmana Santa i acabada majoritàriament la temporada d’esquí, l’afluència de visitants i turistes hauria de ser inferior. Tot i amb això, l’avinguda encara hauria d’estar potes en l’aire tot el mes de juliol, just quan el Principat, i Andorra la Vella en concret, fa l’aposta del ‘Cirque du Soleil’, enguany amb el muntatge ‘Diva’.

Fonts consultades han considerat que encara és aviat per pronunciar-se sobre el compliment del termini establert per realitzar els treballs. De fet, ara per ara alguns dels adjudicataris de les obres consideren que és assumible acabar la feina el 3 d’agost, dia límit, en principi, segons el calendari fixat pel comú. Però des del comú mateix, alguns dels seus dirigents, en petits cercles, ja haurien mostrat, una vegada iniciades les obres, els seus dubtes sobre que es puguin dur a terme l’encàrrec amb els quatre mesos previstos.

Hi ha un consens força elevat entre la ciutadania que calia una intervenció a l’eix comercial, ara, dubten del sistema elegit per fer la reforma i es critica el sobrecost generat per les adjudicacions

De fet, de queixes no en falten. El comú està rebent nombroses crítiques per l’impacte dels treballs. I no sempre es comunica el malestar de cara. Tot sovint, asseguren les fonts consultades, és el propi Govern o alguns dels seus membres que per la proximitat que hi ha amb els ciutadans aquests siguin els que retreguin l’actuació del comú. Tampoc no falten, però, veus molt nombroses que tenen clar que l’avinguda Meritxell necessitava una actuació decidida per canviar-ne la imatge. Una altra cosa és si el sistema escollit és realment encertat. I si el sobrecost ja reconegut és el millor que podia passar.

-

Relacionat

Escalèxtric per anar al col·legi (Sant Ermengol)
-

Relacionat

L’adjudicació del darrer tram de les obres de l’avinguda Meritxell evidencia la perversió del sistema triat pel comú
-

Relacionat

Comerciants de Riberaygua alerten d’una caiguda de visitants per l’eliminació de les places de pàrquing a l’avinguda Tarragona
-

Relacionat

L’avinguda Meritxell, quatre mesos ‘engabiada’ perquè pugui canviar de ‘look’
La cònsol major, Conxita Marsol, exposant detalls de la realització del projecte. | ANA

Relacionat

El comú d’Andorra recepta “comprensió i paciència” davant l’inici de les obres de remodelació de Meritxell

Comentaris

Trending