L’adjudicació del darrer tram de les obres de l’avinguda Meritxell evidencia la perversió del sistema triat pel comú

Els treballs s’encomanen a la UTE formada per Locubsa i Unitas per un pressupost que supera el 50% d’increment respecte d’allò que inicialment es pensava

Comentaris

-
-
L’adjudicació de les obres d’embelliment del darrer tram de l’avinguda Meritxell que quedava pendent d’encomanar, el que va del carrer Bisbe Iglesias fins al carrer de les Canals, ha evidenciat en tota la seva essència la perversió del sistema triat pel comú d’Andorra la Vella per executar el canvi d’imatge, que de ben segur calia, al cèntric eix comercial. Un encariment percentualment molt alt del projecte respecte de les previsions inicials i un seguit d’aliances de conveniència empresarials, com a mínim, en aquesta darrera fase.

L’adjudicació dels treballs s’ha aprovat formalment aquest matí en una sessió plenària del consell comunal. Les obres s’han encomanat a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Locubsa i Unitas per 2,6 milions d’euros, més d’un 50% superior del que inicialment s’havia calculat. D’entrada, el tram ara adjudicat s’havia deixat desert atès que no hi havia hagut prou concurrència. I com que la fórmula triada pel comú pretenia que cada un dels quatre trams en què s’havia dividit l’obra el fes una empresa diferent, en només presentar-se tres empreses, tot i haver fet oferta per tots els trams, no hi havia manera.

L’oposició liberal i socialdemòcrata denuncia la mala planificació de la remodelació i com de cara sortirà per a les arques públiques pel “caprici” de voler dur a terme l’actuació en quatre mesos

Ara, pel tram que faltava, s’han presentat els mateixos ofertants inicials, encara que dos sota el paraigua d’una UTE. Curiosament, les dues ofertes presentades, segons que han denunciat els consellers liberals, a l’oposició al comú de la capital, “són idèntiques”. Com que uns i altres ja sabien quina era la proposta econòmica feta en el primer concurs que parcialment va quedar desert, ara les dues propostes són calcades per dalt. És a dir, haurien presentat el preu més car formalitzat ja en la primera ocasió. 

Tot plegat ha portat el conseller liberal Víctor Pintos, per exemple, a afirmar irònicament que les coincidències “no deixen de ser sorprenents” i, alhora, ha manifestat que “estem molt enfadats per no dir una altra paraula més grossa”. Alhora, Pintos ha lamentat com de “mal planificades” han estat les obres, una opinió compartida per les consellers del Partit Socialdemòcrata (PS), que també han votat en contra. 

Dolors Carmona ha lamentat “la manca de planificació i previsió” que “costarà cara als ciutadans de la parròquia” i ha considerat un “caprici” que s’hagin volgut fer les obres, sí o sí, en quatre mesos i al llarg de tota l’avinguda. Els treballs haurien de començar dilluns de la setmana que ve, però durant la sessió de consell s’hauria deixat entreveure que fins i tot abans d’haver-se formalitzat l’adjudicació ja s’haurien fet tasques preparatòries.

-

Relacionat

Comerciants de Riberaygua alerten d’una caiguda de visitants per l’eliminació de les places de pàrquing a l’avinguda Tarragona
-

Relacionat

L’avinguda Meritxell, quatre mesos ‘engabiada’ perquè pugui canviar de ‘look’
La cònsol major, Conxita Marsol, exposant detalls de la realització del projecte. | ANA

Relacionat

El comú d’Andorra recepta “comprensió i paciència” davant l’inici de les obres de remodelació de Meritxell
Recreació de com quedaria l\'avinguda amb la intervenció ja feta.

Relacionat

El sobrecost de les obres de Meritxell indigna tothom, també els constructors

Comentaris

Trending