Comerciants de Riberaygua alerten d’una caiguda de visitants per l’eliminació de les places de pàrquing a l’avinguda Tarragona

L’associació de botiguers de la zona creu que en haver-se convertit la carretera en una via ràpida, persones que fins fa poc s’aturaven a l’indret ara ja no ho fan

-
-
L’associació de comerciants del carrer Riberaygua i travesseres alerta d’una “davallada important i greu d’afluència de visitants” en aquesta zona des del mes d’octubre i ho atribueix a tres grans motius: la transformació de l’avinguda Tarragona en una via ràpida en eliminar les places d’aparcament; la mala senyalització dels pàrquings que hi ha a l’entorn del barri; i el tancament de les dues estacions d’autobusos.

La presidenta del col·lectiu, Rosa Pascuet, hauria firmat fa deu dies tot just una carta adreçada a la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, en què li demana si el comú d’Andorra la Vella “té previst fer alguna acció a l’antiga estació d’autobusos”. En la missiva es refereix concretament a la que gestionava l’empresa Nadal. Però el cert és que, igual que aquesta, la que hi ha just al costat, i que explotaven altres empreses, també s’està desmantellant. 

Els empresaris demanen al comú si no podria convertir l’espai ocupat fins ara per les estacions de busos en una porta d’entrada al Parc Central i donar-li així un nou impuls

La proposta que fa l’associació de comerciants de Riberaygua és de fer “una entrada i ampliació de l’aparcament del Parc Central, aprofitant que el terreny ha quedat lliure”. Amb això, creuen els botiguers de la zona, es podria mirar de donar un nou impuls al sector de Prada Ramon, que ha vist com les darreres setmanes nombrosos establiments, especialment al mateix carrer que enllaça l’avinguda Tarragona amb l’avinguda Meritxell, han abaixat la persiana.

Fonts properes a la corporació han assegurat que els propietaris del terreny on hi havia ubicades les estacions d’autobusos estarien, ara per ara, disposats a llogar els espais. Cal veure, però, a quin preu i si és assumible pel comú més enllà que hi tingui un interès real. Els comerciants de la zona també estan a l’expectativa de quin impacte poden tenir les obres a l’avinguda Meritxell en els seus negocis. Si, al contrari del que passarà amb les botigues del cèntric eix, incrementarà el volum de visitants o sí, com sembla que passarà a l’avinguda, hi haurà un descens de facturació.

Aquesta segona opció seria la que ja estant notant algunes botigues de Meritxell. Només amb un parell de dies ja han vist reduir de forma important la caixa. Certament, el comú va fer una crida a la paciència. Però fins i tot veïns de la zona remarquen les moltes dificultats que tenen per poder accedir a establiments on compren de manera assídua. Alguns empresaris ja han traslladat les seves queixes al comú.

Relacionat

Les antigues instal·lacions de Nadal passen a millor vida

Comentaris

Trending