L’avinguda Meritxell, quatre mesos ‘engabiada’ perquè pugui canviar de ‘look’

Les obres de remodelació i embelliment del cèntric vial s’inicien amb el repte de poder complir uns terminis “ajustats” però que es consideren assumiblesA partir d’aquest dimecres i una vegada es posin en marxa, potser dilluns, els treballs des de Bisbe Iglesias al carrer de les Canals es podrà notar l’efecte real en el trànsit

L’avinguda Meritxell, almenys fins a Bisbe Iglesias, ja és una mena de gàbia. En principi les màquines, el soroll, la polsa i les tanques hi han de fer estada durant quatre mesos. Fins al 3 d’agost. Tot per un suposat fi de bé, que és canviar la pell al cèntric carrer comercial de la capital. Aquest matí s’ha donat el tret de sortida als treballs que no s’aturaran cap dia, pràcticament. Inicialment, els operaris -n’hi haurà una vuitanta aproximadament-, per torns, han de treballar a ple rendiment de les vuit del matí a les deu de la nit tots els dies de la setmana. El comú està convençut que tot rutllarà a la perfecció i tot i que és conscient que els terminis són molt ajustats, també creu que són assumibles.

Més enllà d’engabiar els tres trams en els quals ja es treballa -el quart, el que va del carrer Bisbe Iglesias fins al carrer de les Canals es preveu adjudicar dijous durant una sessió de consell comunal i podria ja estar en marxa dilluns que ve-, d’inici ja s’han començat a retirar els piquets lluminosos que hi delimitaven fins ara la zona per a vehicles respecte de l’espai destinat als vianants i s’han començat a fer els primers forats a l’asfalt. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que juntament amb altres membres de la corporació parroquial, l’enginyer que ha dissenyat el projecte, Jordi Llovera, i alguns responsables de les empreses adjudicatàries ha visitat la zona al punt del migdia, ha destacat que els operaris havien iniciat les obres “amb molta intensitat i ganes” i, per tant, espera que es compleixin els períodes establerts i no s’hagin de posar sancions. 

Marsol ha tornat a reclamar paciència als ciutadans i usuaris de la via, tal i com també pregonen alguns dels cartells que serveixen per cobrir alguns trams de les obres, i s’ha aventurat a pronosticar que espera que sigui “una obra per a molts anys”, en relació amb el fet que amb anterioritat s’han fet altres intervencions a l’avinguda amb un resultat desigual i molt allunyat del que es pretenia quan la malaurada Conxita Mora va posar en marxa el concurs que va guanyar el despatx de Benedetta Tagliabue. Diversos consellers i tècnics del comú coordinen els treballs més enllà dels responsables de les empreses i els enginyers que han redactat el projecte.

Es treballarà cada dia, inclosos els diumenge, des de les vuit del matí i fins a les deu del vespre; uns vuitanta operaris faran possible el ‘canvi de pell’ del carrer

El responsable de la direcció facultativa de l’obra, Jordi Llovera, ha explicat que “el més dificultós” serà aconseguir minimitzar l’impacte dels treballs en relació amb els comerciants. Alguns d’ells, però, ja han anunciat que aprofitaran els treballs públics, que ja tenen assumit que els farà disminuir clients, per renovar els seus comerços i fer-los més atractius per posar-los al nivell d’allò que se li pressuposa a l’avinguda. Llovera ha destacat també que el termini de quatre mesos programat és “ajustat” però que amb un esforç de coordinació és pot assumir, un fet del qual està segura Marsol.

Aquest dimarts tampoc no ha estat una bona prova o, com a mínim, una prova exacta i concloent del que pot ser l’impacte del tall de l’artèria en relació amb el trànsit. Aquest dimarts era encara festiu a nivell escolar. A partir de demà la repercussió real s’hauria de notar ja de totes totes. En aquest sentit, però, la cònsol espera que tampoc hi hagi grans problemes atès que des de la Rotonda fins al carrer de la Unió la major part del dia el vial ja ha estat sent els darrers mesos d’ús exclusiu per a vianants. 

Una altra cosa serà el tram que va de la plaça Rebés fins a la Rotonda, que a partir d’ara només podrà ser de baixada. Els vehicles que fins ara l’usaven en sentit pujada s’hauran d’acostumar a circular durant una temporada pel carrer Prat de la Creu. Les afectacions en el trànsit que tenen les obres així com els diferents trams en què s’han dividit s’han recollit en un fulletó que ja ha estat distribuït o, almenys, es farà arribar a nivell informatiu a veïns, comerciants i propietaris de l’avinguda. Tot sia, diuen tots plegats, a fi de bé.

Etiquetes

Comentaris

Trending