Primeres proves del coronavirus sense baixar del cotxe

El SAAS recorda que només s’atendrà aquelles persones que tinguin l’anàlisi programada i confia que el sistema ajudi a disminuir el risc de contagi

Un sanitari agafa les mostres per a la prova.
Un sanitari agafa les mostres per a la prova.

L’àrea especial que permet fer les proves del coronavirus directament al cotxe a aquelles persones que són sospitoses d’estar infectades però que tot just presenten símptomes lleus ja està en marxa. De fet, i segons ha fet saber el Servei Andorra d’Atenció Sanitària, ja s’han efectuat les primeres proves. El sistema permetrà disminuir el risc de contagi en evitar que bona part de qui ha de fer-se l’anàlisi hagi de trepitjar directament el centre sanitari.

 Així, a l’exterior de l’hospital s’ha disposat un carril especial pel qual les persones sospitoses d’estar contagiades es poden apropar. Un cop a la zona, es baixa la finestra i un sanitari degudament protegit, agafa les mostres de gola i nas i el pacient marxa cap a casa seva on esperarà el resultat de la prova. Des del SAAS, això sí, es deixa clar que les anàlisis es fan de forma programada: és a dir, només hi poden anar aquells que tinguin cita.

Es tracta d’un sistema que ja fa dies que funciona a altres ciutats afectades per l’epidèmia.  D’aquesta forma, s’evitarà que bona part dels pacients, aquells que presentin símptomes més lleus, hagin d’entrar a l’hospital. Per tant, es redueix de forma significativa el risc de contagi, tant per altres usuaris del centre com pels mateixos professionals sanitaris.

Aquelles persones que es trobin en un estat més greu, però, mantindran un altre circuit, via l’àrea especial que s’està acabant de condicionar a prop de l’antic tanatori. Allà hi haurà un especialista en pneumologia que els atendrà.

Etiquetes

El circuit a l'exterior de l'hospital.

Relacionat

Es faran proves del coronavirus sense que la persona sospitosa hagi de baixar del cotxe

Comentaris (1)

Trending