Es faran proves del coronavirus sense que la persona sospitosa hagi de baixar del cotxe

L’hospital està ubicant un circuit que permetrà fer les anàlisis als pacients que presentin símptomes lleus disminuint el risc de contagi pels professionals sanitaris

El circuit a l'exterior de l'hospital.
El circuit a l'exterior de l'hospital.

L’hospital de Nostra Senyora de Meritxell disposarà en pocs dies d’un nou sistema per fer les proves a les persones sospitoses d’haver-se contagiat amb el coronavirus. Permetrà realitzar-les amb millors condicions de seguretat per als professionals sanitaris. Els pacients, de fet, podran anar a fer-se l’anàlisi en cotxe i no hauran ni de baixar d’ell, sempre que només presentin símptomes lleus.

Es tracta d’un sistema similar que ja s’està aplicant a altres indrets. A l’exterior del centre hospitalari s’està preparant un circuit per entrar-hi amb vehicle. Només caldrà baixar la finestra i un sanitari, degudament equipat, introduirà els palets per recollir les mostres a gola i nas. Després, la persona sospitosa podrà marxar cap a casa seva a esperar els resultats.

D’aquesta forma, s’evitarà que bona part dels pacients, aquells que presentin símptomes més lleus, hagin d’entrar a l’hospital. Per tant, es redueix de forma significativa el risc de contagi. Aquelles persones que es trobin en un estat més greu, però, mantindran un altre circuit, via l’àrea especial que s’està acabant de condicionar a prop de l’antic tanatori. Allà hi haurà un especialista en pneumologia que els atendrà.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending