El comitè executiu de l’Institut Andorrà de les Dones es posa en marxa

L’organisme dirigit per Montserrat Ronchera s’ha acabat de completar amb la presència de María José Espinosa en nom de les associacions feministes i Esther Font en representació dels comuns

Esther Font, María José Espinosa, Pilar Armengol, Maïtena Manciet i Montserrat Ronchera (d'esquerra a dreta).
Esther Font, María José Espinosa, Pilar Armengol, Maïtena Manciet i Montserrat Ronchera (d'esquerra a dreta). INSTITUT ANDORRÀ DE LES DONES

El comitè executiu de l’Institut Andorrà de les Dones ja ha començat a caminar. Després de la designació per part de les associacions feministes de María José Espinosa i amb la tria dels comuns d’Esther Font, l’organisme liderat per Montserrat Ronchera ha fet una primera reunió formal per establir mecanismes de funcionament i els primers reptes a assolir.

Certament, i a nivell social, el comitè de direcció d’una institució de recent creació no acaba de convèncer. Es considera que almenys generacionalment és molt poc representatiu de la societat andorrana. La immensa majoria de les persones que composen el comitè o estan a la rectíssima final de la seva carrera professional o, fins i tot, ja van més enllà.

Ronchera és la secretària general designada a proposta del cap de Govern. També el Govern va nomenar una altra integrant del comitè. En aquest cas, l’advocada Maïtena Manciet. En representació del Consell General hi ha l’educadora Pilar Armengol. Aquests tres càrrecs o eleccions ja havien transcendit. El que quedaven per triar eren les representants dels comuns i del teixit associatiu.

En representació de les associacions feministes l’elegida és María José Espinosa, arxivera de professió i integrant d’Acció Feminista que va tenir un paper públic força rellevant durant anys com a primera secretària de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A). Finalment, en la darrera reunió de cònsols es va acordar que els comuns estarien representats al ‘bureau’ de l’Institut Andorrà de les Dones per Esther Font, que al seu dia va dirigir el Cedre.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending