Vuit de cada deu electors catalans que havia demanat votar ha acabat dipositant el sufragi

En uns comicis marcats a Catalunya per la baixa participació, al consolat s’hi han fet arribar 1.225 vots, 803 dels quals de forma presencial

L'urna al consolat espanyol, en unes eleccions anteriors.
L'urna al consolat espanyol, en unes eleccions anteriors. Toni Solanelles

Vuit de cada deu electors catalans -de fet, una mica més, el 83,5%- que havia demanat poder votar als comicis per triar els representants al Parlament ha acabat trametent el seu vot ja sigui directament a l’urna o per correu. A les 2 d’aquesta tarda ha finalitzat el termini per poder emetre el vot per a uns comicis marcats, a banda de per la pandèmia, també per la baixa participació, almenys fins ara. De les 1.466 persones que havien gestionar poder votar al Principat, finalment ho han fet 1.225.

Dels vots rebuts pel consolat espanyol, que tenia l’urna disponible des de dimecres, 803 sufragis han estat tramesos de forma presencial i 421 més hi han arribat via Correos. No hi ha hagut cap problema ni acumulació d’electors a les instal·lacions diplomàtiques. No obstant, també la participació al Principat ha caigut moltíssim.

Dos electors acudint a les instal·lacions consolars a dipositar el vot.

Relacionat

Un terç dels electors catalans que han demanat poder votar ja ho ha fet

La circumscripció provincial a la qual més vots s’han tramès des del Principat és la de Barcelona (692), seguida de Lleida (358), Tarragona (103) i Girona (72). A partir de les 8 de la tarda, quan es tanquin en principi les seus electorals, s’haurà d’iniciar un recompte ple d’incerteses. No només pels resultats, sinó també per si es podrà dur a terme amb relativa normalitat davant les mesures sanitàries.

IMG 6013
 

 

Comentaris

Trending