Vives fa una crida a “sumar esforços per sortir més units i més forts de la present crisi sanitària”

El Copríncep mitrat destaca la bona sintonia entre l’Estat andorrà i el Vaticà i ressalta en el seu discurs de Nadal el salt rellevant a nivell internacional que ha fet el Principat amb l’organització de la Cimera Iberoamericana

Una vista general de la recepció.
Una vista general de la recepció. BISBAT D'URGELL

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha reclamat als principals actors del país, de tots els àmbits, que “ens hem d’implicar” més que fins ara tot i que s’està “fent més i tot del que semblava possible” i ha demanat “sumar esforços per sortir més units i més forts de la present crisi sanitària”. Vives ha pronunciat un curt i molt institucional discurs durant la tradicional recepció de Nadal al Palau Episcopal, amb presència molt limitada i restringida d’assistents degut al repunt de la pandèmia.

L’impacte de la pandèmia, justament, ha estat un dels eixos de l’al·locució, que ha fet molt incís, això sí, en l’auge internacional que ha tingut el Principat arran de l’acollida de la Cimera Iberoamericana. El cap d’Estat mitrat ha qualificat d’“èxit” i de “fites molt importants”, tant l’esmentada cimera com la primera visita del rei d’Espanya, Felip VI. Amb tot, “no ens podem aturar” i hi ha d’haver “un reforçament de les relacions exteriors sense perdre la nostra identitat”.

Un moment del discurs de Vives al Palau Episcopal.
Un moment del discurs de Vives al Palau Episcopal.

Joan-Enric Vives, que ha fet un clar a favor de la “solidaritat envers els pobres, els immigrants, els que no podem mirar a la cara” i ha fet vots per “un futur per Andorra en què la pau, la sostenibilitat i el progrés” siguin elements essencials inclosa una solidaritat que “impedeixi deixar ningú enrere”, també s’ha referit a la bona cooperació entre el Vaticà i l’Estat andorrà. En cap cas, però, no ha fet ni la més mínima referència, ni tan sols entre línies, a l’afer de l’avortament.

51768051417 8aa0a8e383 o
Un moment de la interpretació de l'himne nacional per part de la violoncel·lista Mireia Planas.

Seguint amb el panorama internacional, i més enllà de totes les referències més de caràcter teològic o filosòfic, i a banda de felicitar les festes, s’ha referit a “les negociacions amb Europa, la integració dels nouvinguts, els ajuts als països en vies de desenvolupament, la col·laboració amb els nostres països veïns, França i Espanya, o la preocupació solidària amb tants altres països” amb els quals Andorra hauria coincidit tant a la Cimera Iberoamericana o la Cimera de Glasgow, que li ha servit per fer una al·lusió al canvi climàtic.

Comentaris (4)

Trending