Vives anima a continuar fent esforços i sacrificis per sortir aviat de la crisi

Crida a l'esperança i record del Copríncep Episcopal en memòria d'Òscar Ribas i Valéry Giscard d'Estaing en la tradicional recepció de Nadal

Comentaris

El Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives durant el seu discurs.
El Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives durant el seu discurs. Bisbat d'Urgell

El Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives ha animat a continuar fent esforços de solidaritat i sacrificis de solidaritat i per sortir aviat d’aquesta crisi."I que en sortim més forts i més solidaris, amb la millor disposició per a ajudar, i confiant que aquesta dura prova que avui ens angoixa doni pas a un nou any 2021 de reconstrucció i de noves esperances, de major obertura a l’autèntica felicitat". La recepció ha estat limitada a 30 assistents a causa de les restriccions per la pandèmia.

Ha convidat tots els andorrans i andorranes "a vetllar per estar a l’altura de la nostra vocació com a nació i a ajudar-nos amb nous consensos a mantenir viva l’estructura antropològica fonamental de l’ésser humà, sense iniciar dreceres poc experimentades en temes massa importants per a la persona humana i la seva dignitat. Andorra al costat d’altres grans nacions pot ser llum d’estabilitat i preservació de les arrels fonamentals de l’autèntic humanisme integral, que ha segellat la nostra història, sense deixar-nos endur per innovacions que poden resultar contraproduents, si posen a prova els pactes que ens han fet grans i que ens han donat gran estabilitat al llarg de la història".

Vives ha recordat les figures dels recentment desapareguts, Òscar Ribas i Valéry Giscard d'Estaing. Ha dit en el seu discurs que "el virus ens ha imposat al país i a les empreses i institucions, una agenda de prioritats molt diferent a la que inicialment teníem quan va començar l’any 2020. Amb l’esforç i el compromís del cap de Govern i de tots els ministres i funcionaris, amb la flexibilitat que ha sabut tenir el Consell General i la cooperació dels comuns i la societat andorrana, de tota la societat andorrana, s’han pogut superar reptes molt difícils per al nostre petit país". Ha opinat que  el coronavirus ha deixat una realitat "estranya", la qual ens convida a fer una autoreflexió sobre "on som i vers on anem"

El Copríncep Episcopal ha fet una crida a l'esperança. "Que ens parla d’una set, d’una aspiració, d’un anhel de plenitud, d’una vida reeixida, d’un voler tocar allò excels, el que omple el cor i eleva l’esperit cap a les coses grans, com la veritat, la bondat i la bellesa, la justícia i l’amor. L’esperança és audaç, sap mirar enllà, amb llums llargs". Ha tingut paraules de record pel Copríncep francès, Emmanuel Macron que esta patint el coronavirus.  La recepció ha acabat amb la interpretació de dues peces i de l'himne andorrà amb violí.

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending