Visita protocol·lària del president del Senat espanyol a Casa de la Vall

El socialista Ander Gil s’ha reunit amb les síndiques i ha signat al llibre d’or del Consell General

Comentaris

El president del Senat, Ander Gil, ha firmat el llibre d’or del Consell General.
El president del Senat, Ander Gil, ha firmat el llibre d’or del Consell General. CONSELL GENERAL

El president del Senat espanyol, Ander Gil García, s’ha reunit aquest migdia amb la síndica general, Roser Suñé, la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, i el secretari general del Consell General, Josep Hinojosa. El president de la denominada Cambra alta ha estat acompanyat per Antidio Fagúndez, senador.

La visita ha estat un acte protocol·lari per tal que el president del Senat visiti i conegui la històrica seu parlamentària de la Casa de la Vall, edifici de finals del segle XVI, i que l’any 1702 es va convertir en la seu d’un dels parlaments més antics i amb més continuïtat d’Europa, el Consell General, creat el 1419. Durant la visita, el president del Senat, Ander Gil, ha visitat també la nova seu parlamentària i ha firmat el llibre d’or del Consell General al despatx de la síndica general.

Ander Gil va néixer el 9 de febrer de 1974 a Barakaldo (Biscaia) i es va diplomar en magisteri d’educació primària per la Universitat de Burgos. Gil, que va treballar en un centre d’acollida de menors estrangers no acompanyats biscaí, va ser candidat del PSOE al Senat per Burgos a les eleccions generals del 2011. Des d’aleshores, ha estat membre de la cambra alta. El juliol d’aquest any va ser escollit president del Senat arran de la renúncia de la presidenta Pilar Llop, que va assumir la cartera de Justícia del Govern espanyol.

Comentaris

Trending