Ubach manté reunions bilaterals amb Colòmbia, Guatemala i Bolívia

La ministra d’Exteriors participa en l’obertura del debat general de la 76a sessió de l’assemblea general de l’ONU

Ubach, a l'ONU.
Ubach, a l'ONU. SFG

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dimarts a la tarda –hora local– en l’obertura del debat general de la 76a sessió de l’assemblea general de les Nacions Unides, que se celebra al llarg d’aquesta setmana a Nova York. L’agenda de treball de Maria Ubach també inclou un seguit de trobades bilaterals amb alts representants d’altres països, com ara Colòmbia, Guatemala i Bolívia.

La delegació andorrana que participa presencialment a l’assemblea d’enguany és molt reduïda seguint les recomanacions –tant del país amfitrió com del Comitè de Seguretat i Salut Ocupacional a la Seu de les Nacions Unides– per desplaçar el mínim de persones per delegació nacional, tenint en compte el risc de transmissió de la Covid-19. Així, està previst que el cap de Govern, Xavier Espot, presenti el seu discurs davant de l’assemblea de manera telemàtica el dissabte 25 de setembre al matí.

Respecte a les trobades bilaterals de la ministra, aquest dilluns a la tarda –hora local de Nova York–, Ubach va mantenir una reunió amb la ministra d’Afers Exteriors de Colòmbia, Marta Lucía Ramírez, a la seu de la Missió Permanent de Colòmbia a l’ONU. Durant la trobada, ambdues ministres van compartir qüestions estratègiques i d’interès comú per a Andorra i Colòmbia, com és el cas de la lluita contra el canvi climàtic. De fet, tant Ubach com Ramírez s’han emplaçat a estudiar una possible reunió bilateral dels ministres de Medi Ambient d’ambdós països durant la COP26.

Ubach ha participat en l'aniversari.

Relacionat

Ubach assisteix a Nova York a l’acte del 20è aniversari de l’11S

En la jornada d’aquest dilluns, Maria Ubach també va celebrar una reunió bilateral amb el ministre de Relacions Exteriors de la República de Guatemala, Pedro Brolo. En aquesta trobada, Ubach i Brolo van compartir la importància d’impulsar la cooperació entre ambdós països en matèria de turisme i de medi ambient, així com reforçar la cooperació al desenvolupament. A més, els ministres van coincidir en la necessitat d’explorar possibles vies de mobilitat entre els dos països per a joves andorrans i guatemalencs.

La darrera trobada bilateral que ha mantingut la ministra Ubach en el marc de l’assemblea general de les Nacions Unides ha estat aquest dimarts al matí –hora local de Nova York- amb el ministre de Relacions Exteriors de Bolívia, Rogelio Mayta, i ha servit per ratificar la voluntat conjunta de continuar desenvolupant les relacions existents entre els dos països en àmbits com el jurídic, amb la propera signatura d’un memoràndum d’entesa, o el mediambiental.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending