Traspassos de poder en marxa: els nous ministres agafen les regnes dels seus departaments

Dilluns tots els titulars ministerials ja haurien d’estar plenament operatius en els seus respectius despatxos

Comentaris

Traspàs de poders entre Sílvia Riva (dreta) i Mònica Bonell.
Traspàs de poders entre Sílvia Riva (dreta) i Mònica Bonell.

Nous ministres, vells ministres. Els traspassos de poder dels ministres que han acabat ara fa pocs dies la seva tasca vers els que tot just ara la inicien ja estan en marxa. S’aniran fent de forma esglaonada i en ‘la intimitat’. El que és clar és que els onze nous titulars ministerials designats per Xavier Espot ja estaran plenament operatius a partir de dilluns en els seus respectius despatxos. I també la majoria de secretaris d’Estat que ja hagin jurat el càrrec.

A partir d’aquí s’aniran configurant les segones i terceres línies de l’administració que depenen de relacions de confiança. De relacions de confiança jurídicament estricta i de confiança cap a les persones que han de triar els seus equips. I que tot sovint ho faran d’entre els funcionaris que ja estan immersos en els departaments que hauran de liderar. Com que la immensa majoria de ministres i de secretaris d’Estat han tingut ja transcendència pública i càrrecs de gestió en l’administració, el seu aterratge no suscita més rellevància que la de comprovar el tarannà concret o les maneres de treballar.

Un dels ministres que ja ha acudit al seu departament com a mínim a presentar-se al personal i a donar-se a conèixer i que més interès ha suscitat per ser desconegut, per exemple, és el titular de Finances, Ramon Lladós, que procedent del control d’auditoria de Crèdit Andorrà ara haurà d’anar creant equip en el departament liderat els darrers mesos per Cesar Marquina i anteriorment per Eric Jover. Fonts del ministeri han assegurat que s'ha mostrat com un home “molt competent, correcte, afable i proper”. També s’ha fet efectiu el traspàs, per exemple, entre Sílvia Riva i Mònica Bonell al capdavant de Cultura i Esports. La canillenca aterra a Encamp, a l’antic Hotel Rosaleda, seu del ministeri.

Comentaris (3)

Trending