Suñé insta els polítics i els ciutadans a seguir treballant per superar la pandèmia

La Síndica general centra el seu discurs de la Diada de Meritxell en la Covid-19 amb un record per les víctimes i els malalts

Comentaris

Vista general del vestíbul del Consell General durant el discurs de la Síndica, Roser Suñé.
Vista general del vestíbul del Consell General durant el discurs de la Síndica, Roser Suñé. Consell General

La Síndica Roser Suñé ha obert els actes institucionals de la Diada de Meritxell amb un discurs centrat en la pandèmia de la Covid-19 i que ha tingut un record per les 53 víctimes. Ha anunciat que des del Consell General "es treballarà per fer front amb èxit als reptes que se'ns plantegen". 

L'acte ha estat marcat per les mesures sanitàries i de seguretat. Així, s'ha canviat la sala dels passos perduts de la Casa de la Vall pel vestíbul del Consell General amb només 50 assistents, els consellers i membres del Govern.

Suñé ha afirmat que les institucions ha d'oferir solucions a la recerca de bé comú i ha donat gràcies a la població per la seva actitud positiva i als diversos col·lectius per la seva implicació per atenuar els efectes de la pandèmia al país. "És per aquest motiu que avui, des d’aquesta tribuna, em sento impel·lida a fer una crida a la responsabilitat, individual i col·lectiva, per tal d’actuar, per sobre de tot, pel bé comú. Que el sentiment patriòtic que va demostrar la població el mes de març passat, especialment pels volts del Dia de la Constitució que és quan es va iniciar el confinament, es transformi ara en un compromís real, valent i generós.

En el seu discurs també ha fet esment a la necessitat que tota la població sigui responsable per frenar la Covid i a seguir treballant per superar la crisi. "Som conscients que aquest curs que estem a punt d’encetar serà atípic en més d’un sentit, ara que tot just albirem les conseqüències d’una pandèmia que ha alterat profundament les nostres vides i que ha provocat una crisi de la qual encara no en podem mesurar l’abast". Ha fet una crida  "a recuperar, en el nostre dia a dia, el valor de la paraula i, alhora, el valor del silenci".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending