Retorn a Casa de la Vall

Per primer cop des de l’esclat de la pandèmia, l’antiga seu del Consell General ha acollit una sessió parlamentària, la tradicional de la Constitució, i s’ha recuperat la tradicional fotografia a les escales de l’edifici

Foto de família del Consell General a les escales de la Casa de la Vall
Foto de família del Consell General a les escales de la Casa de la Vall

Més de dos anys després, l’hemicicle de Casa de la Vall ha tornat a acollir una sessió tradicional de Consell General. En concret, la que serveix per commemorar l’aniversari de la Constitució. El ple ha aplegat tots els parlamentaris, això sí, amb mascareta, propiciant una imatge que no es veia des del dia de Sant Tomàs de 2019. Posteriorment, també es farà l’habitual fotografia de les autoritats a les escales de l’edifici.

Des de l’esclat de la pandèmia, el 13 de març del 2020, l’activitat parlamentària s’havia concentrat a la nova seu, espai més diàfan que permetia guardar la distància de seguretat necessària per minimitzar el risc de contagis amb Covid-19. La millora de la situació sanitària ha permès, però, tornar al que havia estat l’escenari històric d’aquestes jornades: la històrica Casa de la Vall.

L’ordre del dia ha estat l’habitual. Primer, la consellera general Mònica Bonell ha llegit l’informe de l’activitat de la delegació davant l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa. Després, Ferran Costa ha estat l’encarregat d’explicar del mateix òrgan, en aquest cas davant l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). Posteriorment, també es podrà recuperar una altra imatge que no es veia des del desembre del 2019.

En concret, la tradicional fotografia de les autoritats -consellers generals, membres del Govern i cònsols, entre altres- a les escales de Casa de la Vall. Novament, aquest acte no s’havia pogut fer per culpa de la pandèmia. Així doncs, ha estat la primera com a mandataris comunals de Rosa Gili, Josep Majoral, Laura Mas, Olga Molné i Francesc, Camp. 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending