La retallada als alts càrrecs es destinarà a millorar els salaris del personal del SAAS

Benazet ha fet la proposta al Consell General, que ha estat acceptada per tots els grups tot i que des del PS s’avisa que els diners aconseguits seran pocs i reclama una “partida extraordinària”

Un instant d'una sessió al Consell General.
Un instant d'una sessió al Consell General.

Els diners que s’estalviïn amb la retallada de salaris dels càrrecs electes que s’ha de regular seguint la segona Llei òmnibus aniran destinats a la millora de les remuneracions pels professionals del SAAS. Serà la forma de reconèixer la tasca que han fet a primera línia en la lluita contra el coronavirus. La proposta ha estat ben rebuda pels grups de la majoria i també per l’oposició, tot i que des del PS s’ha indicat que caldrà una partida extraordinària per completar aquesta dotació.

Així ho ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la sessió de control a Govern i en resposta a una pregunta formulada per la consellera general de Tercera Via+Unió Laurediana Carine Montaner. En pocs dies s’ha de tramitar el text que ha de fixar la tisorada a les remuneracions dels alts càrrecs i dels electes, fixada en una disposició de la segona Llei òmnibus. El que ja està clar és que els diners que es retallin ja tenen una destinació.

La voluntat és que es derivin cap al personal del SAAS. Es recorda, a més, que els professionals de la parapública sanitària van renunciar a una partida que havia de servir per aplicar millores salarials. Aquesta era d’un mig milió d’euros.

Els grups de la majoria -Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos- s’han sumat a la proposta. També s’han mostrat disposats des de Tercera Via i el Partit Socialdemòcrata. Tot i això, des de la bancada vermella ha advertit que els diners aconseguits amb la mesura seran “clarament insuficients”. Per això, ha reclamat que es prepari una “partida extraordinària” que pugui garantir una justa recompensa per al personal del SAAS.

“Amb el meu salari no es paga ningú però si tot hi sumen, la partida seria important”, ha respost Benazet que, però, ha obert la porta a destinar-hi més fons. “Si no hi arribem, valorarem com donar resposta al que aquestes persones es mereixen”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending