El PS vol que els professionals sanitaris ja establerts acreditin un nivell B2 de català

El grup parlamentari ha presentat una reserva d’esmena al Projecte de llei i, d’aquesta manera, posar la vulneració del dret a ser atès en català a debat en el Consell General

Comentaris

Entrada d'urgències a l'hospital
Entrada d'urgències a l'hospital

El grup parlamentari Socialdemòcrata ha presentat una reserva d’esmena al Projecte de llei reguladora de les professions titulades de la salut i a la modificació de la Llei de l’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals. Concretament, es vol que els treballadors del sector ja establerts al país també acreditin un nivell B2 de català. D’aquesta manera, la formació vol posar, de nou, la vulneració del dret a rebre atenció en català a debat al Consell General.

Els consellers generals socialdemòcrates volen que, de la mateixa manera que els professionals de la salut hauran d’acreditar un nivell B2 de català per poder exercir al país, també ho hagin de fer els ja establerts al Principat. Se’ls donaria, per això, dos anys de termini per assolir el certificat. S’assenyala des de la formació que “és imprescindible el compliment de l’obligació de tots els professionals titulats de la salut d’utilitzar la llengua catalana, de conformitat amb el que estableix la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial”.

La reserva d’esmena s’ha entrat per al Projecte de modificació de la llei d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals, doncs sinó el text no s’adequaria a les disposicions de la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial, s’establiria un greuge comparatiu entre professionals nouvinguts i els ja establerts, i a més, “per davant de la UE, serà més fàcil de defensar el requisit de la llengua si es demostra que s’exigeix a tots els professionals”.

A aquest segon text, a més, també s’ha fet reserva d’esmena per debatre la necessitat d’establir un límit de distància per ser considerat fronterer i una altra per tal que els professionals titulats que desenvolupin la seva activitat al país per un període curt també s’hagin de sotmetre a les normes deontològiques establertes pel col·legi o associació professional pertinent, a més de per dotar aquests darrers de potestat disciplinària. A més, els col·legis o associacions tindrien potestat per determinar anualment la ràtio de professional/població que estimin adient per tal d’orientar el Ministeri d’Interior a l’hora de fixar les quotes pertinents.

 

 

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending