El PS vol saber quines eines proporciona l’FMI per millorar l’estadística andorrana

El conseller general Carles Sánchez ha presentat dues preguntes escrites en les quals demana que el Govern aclareixi quins instruments facilitarà l’organisme

Comentaris

El conseller general del PS Carles Sánchez.
El conseller general del PS Carles Sánchez. PS

El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez vol saber si realment l’estadística que es fa a Andorra podrà millorar gràcies a l’entrada del país al Fons Monetari Internacional (FMI). Aquest és l’objectiu de les preguntes escrites que ha tramitat a Sindicatura. Així, demana saber quines recomanacions s’han fet des de l’organisme internacional i quines eines o quin assessorament s’ha posat a disposició del Govern.

L’escrit s’ha tramitat aquesta  setmana. Persegueix com a objectiu que es respongui sobre quines recomanacions ha fet a Andorra l’FMI en matèria estadística. També es qüestiona per les eines estadístiques o d’assessorament que l’organisme internacional ha dipositat per al departament del Principat.

El motiu d’aquesta acció parlamentària reu en els arguments que es van donar a la sessió del Consell General del 5 d’octubre de 2020. Llavors, des de l’executiu es va assegurar que una de les causes de l’adhesió d’Andorra a l’FMI era la millora de les estadístiques públiques andorranes, arran que l’organisme internacional requereix periòdicament aquestes dades, les quals li són transmeses. 

Etiquetes

Comentaris

Trending