El PS pregunta a Govern per la seva postura respecte al dret a l’oblit oncològic

La consellera general socialdemòcrata defensa que no es poden aplicar abusos a les persones que han patit un càncer i recorda que és una de les reivindicacions dels malalts i que el Parlament Europeu ha sol·licitats als països que ho incorporin a la seva legislació

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela.
La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela. PS

La consellera general i presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata,  Susanna Vela, ha entrat aquest dilluns una pregunta oral dirigida al Govern sobre la seva postura amb relacióal dret a l’oblit oncològic.

La consellera general ha recordat que aquesta és una de les reivindicacions dels malalts de càncer i de l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca) i que el Parlament Europeu l‘ha inclòs en la resolució del 16 de febrer del 2022 i ha sol·licitat als països que l’incorporin a la seva legislació.

El dret a l’oblit oncològic permet que les persones que han patit càncer i l’han superat no pateixin discriminacions amb clàusules abusives d’assegurances, així com tampoc haver de manifestar que han passat aquesta malaltia a l’hora de contractar una hipoteca o altres serveis. “Defensem que les persones que han superat un càncer tinguin igualtat de condicions respecte a les que no han estat malaltes i no se’ls apliquin abusos. Per això volem conèixer la posició del Govern i què pensa fer al respecte”, ha manifestat Susanna Vela.

Etiquetes

Comentaris

Trending