El PS porta una llei al Tribunal Constitucional amb l'objectiu de garantir el dret a l'habitatge

Pere López diu que el recurs s'ha madurat seriosament en el grup parlamentari i es fa des del més absolut convenciment que s'estan vulnerant principis fonamentals

Comentaris

Pere López i Roger Padreny durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Pere López i Roger Padreny durant la roda de premsa d'aquest dimarts. PS

El PS ha interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra alguns articles de la Llei de mesures urgents per al mercat de lloguer i de millora del poder adquisitiu que va ser aprovada al Consell General el mes de novembre. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i el conseller Roger Padreny han explicat aquest dimarts en roda de premsa que el Tribunal Constitucional (TC) s'ha de pronunciar en un tema tan bàsic com és el dret a l'habitatge.

"Aquest és un recurs madurat seriosament en el grup parlamentari i es fa des del més absolut convenciment que s'estan vulnerant principis fonamentals", ha dit López qui considera que la llei "cedeix als interessos dels lobbies”. Ha recordat que després de l'aprovació del text legislatiu ja van anunciar la possibilitat d'anar al TC. 

Amb la nova llei, segons exposa el president del grup parlamentari socialdemòcrata, "no cal complir la normativa urbanística per poder declarar un espai com a habitatge, o bé que la cessió econòmica deixi de tenir vigor, perquè una reducció del 0% no és una reducció, és l'eliminació d'un mecanisme del qual ens hem dotat que és la cessió en benefici del col·lectiu per poder tirar endavant polítiques públiques".

Els principals punts, a banda del dret de l'habitatge, són l'apartat que permet als comuns la reducció fins a zero del percentatge de cessió obligatòria per la construcció de pisos de lloguer, i la rehabilitació d'immobles que no estiguin inclosos en la normativa actual. Els socialdemòcrates creuen que es vulneren dos articles de la Constitució, el 27.1 sobre el dret a la propietat privada i el 31 que es refereix al a utilització racional del sòl per part de l’Estat. El grup socialdemòcrata ja ha notificat a la resta de formacions, al cap de Govern i a la Síndica la presentació del recurs.

-

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending