El PS no descarta presentar-se a totes les parròquies

El president socialdemòcrata, Pere López, ha criticat la manera de fer del cap de Govern, Xavier Espot, pel que fa a l’anunci de la dissolució del Consell General i la data d’eleccions, “no ens ha preguntat res”

Pere López, a la seu del partit.
Pere López, a la seu del partit. Pilar Candel

Amb les eleccions, ara ja sí, a tocar, el Partit Socialdemòcrata continua preparant de forma conjunta amb Progressistes-SDP la candidatura, que s’haurà de presentar el pròxim dilluns, 13 de febrer. El president de la formació, Pere López, ha assenyalat que, pel que fa a les territorials, no s’ha descartat presentar-se a cap de les parròquies, que s’està treballant en totes. A més a més, després de l’anunci del cap de Govern, Xavier Espot, de la dissolució del Consell General i de la data d’eleccions, López ha criticat la manera de fer i el fet que “no ens ha preguntat res”.

López no ha donat cap concret, ni per a la general, ni per a les territorials. Ha explicat que “hem creat un equip de treball, una comissió de candidatures”, i que, quan estiguin tancades, “s’aniran anunciant”. Per tant, queda una setmana de molta feina per poder acabar de tancar les llistes i d’assegurar els noms que hi figuraran, “s’ha d’accelerar tot” després de l’anunci d’aquest dilluns. El pròxim diumenge, per tant, es convocarà un comitè directiu, “i seguirem treballant al llarg d’aquesta setmana per poder presentar el que s’escaigui”.

Pel que fa a les territorials en concret, l’escenari es presenta amb cap parròquia descartada. “No sabem segur si arribarem a poder presentar candidatures a totes, però no hi ha cap en la qual no s’estigui treballant”, ha remarcat López. Ha assenyalat, així mateix, que s’és conscient que “hi ha alguna amb més possibilitats, i altres amb més dificultats”. L’objectiu, però, no és presentar-se obligatòriament a totes, “no és prioritari”, però les línies de treball i de converses existeixen i s’està fent feina a totes les parròquies.

D’altra banda, López ha criticat l’anunci de la data d’eleccions d’aquest dilluns, sobretot, el fet que no se’ls hagi avisat ni consultat. “No se’ns ha preguntat si aquesta data ens anava bé o no”, ha explicat, “això és una mostra més del seu tarannà i de la seva manera de fer”. Pel que fa a l’elecció del 2 d’abril, ha puntualitzat que no tenien res a fer i que l’elecció era plenament d’Espot. El fet que sigui just abans de les vacances i la incidència que això pot tenir en els vots, ha recordat que hi ha altres mecanismes per poder exercir, “com el judicial o per correu”. Amb tot, ha incidit en el fet que “hi ha altres maneres de procedir i de fer les coses que no són habituals ni les més freqüents amb el senyor Xavier Espot”.

La feina, segons Espot, continuarà tot i que sigui un Govern en funcions. En aquest sentit, López ha explicat que “entra dins de la normalitat i a partir d’aquí cal esperar que el cap de Govern, els ministres que puguin ser candidats o secretaris d’Estat no facin ús de la seva plataforma governamental o de les seves possibilitats, que és evident que són moltes més de les que podem tenir des d’altres formacions, amb caràcter d’avantatge cap a la seva candidatura”. Ha puntualitzat que no es tracta d’una presumpció, “si no simplement esperem que això sigui així”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending