El PS furga en la polèmica presència de Vives a la recepció dels caps d’Estat i de govern

El grup parlamentari ha demanat tant pel protocol que es va seguir, com per les ingerències del copríncep episcopal en les decisions del Consell General, en referència al seu discurs al sopar de gala

Comentaris

Pere López a la tribunal del Consell.
Pere López a la tribunal del Consell. ARXIU

Pere López, president del parlamentari socialdemòcrata, ha traslladat al Consell General una pregunta en relació amb la presència del copríncep episcopal a la recepció dels caps d’Estat i de govern la passada setmana. En la seva qüestió, López demana saber-ne el protocol seguit per comptar amb Vives, però que no hi estigués el copríncep francès. O, almenys, cap representació. També ha sol·licitat l’opinió de govern respecte a les ingerències polítiques que Vives va llançar al seu discurs en el sopar de gala de l’esdeveniment.

López ha sol·licitat saber-ne el protocol seguit a la recepció prèvia a l’Encontre Empresarial, tenint en compte que l’acord de Salamanca estipulava que la representació andorrana corresponia al cap de govern. Aquest tema ja va crear ampolles a l’Elisi, i ara el PS les recorda indicant que la presència de Vives suposaria un problema en l’equilibri institucional. A més, també ha indicat que el copríncep, al sopar de gala, va fer un discurs institucional i no destinat a les figures de l’economia presents. Per tant, en demana l’opinió de Govern respecte a aquestes ingerències i opinions a projectes de llei o decisions del Consell General nomenades per Vives.


Pedro Sánchez, amb Joan Enric Vives i Xavier Espot, accedint a la plaça del Poble per la Rambla Molines sense representació francesa.

Relacionat

Malestar a l’Elisi pel protocol en la rebuda dels caps d’Estat i de govern

D’altra banda, Jordi Font, conseller general del PS, ha dirigit una pregunta en referència a la construcció de la rotonda de la Borda Sabaté. Font ha indicat que, al 2017, el Govern va rebutjar una petició per fer aquesta infraestructura als treballadors que la sol·licitaren. Per tant, demana saber el motiu per el qual s’ha canviat d’opinió i ara s’inclourà aquest punt a l’antic Punt de Trobada.

Per últim, la presidenta suplent del grup parlamentari, Judith Salazar, ha qüestionat les polítiques públiques per abordar els embarassos no desitjats de menors al país. Salazar ha fet referència a la prohibició actual a Andorra de la interrupció voluntària de l’embaràs. D’aquesta manera, el PS torna a reobrir el tema de l’avortament, aquesta vegada des d’un dels grups més vulnerables al respecte, com són les joves.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending