El PS exposa al ministeri d'Interior les mancances i les propostes de millora al centre penitenciari

El grup parlamentari socialdemòcrata detalla les conclusions del treball que ha realitzat des de l'any 2019

Pere López i Judith Salazar.
Pere López i Judith Salazar. ARXIU

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i la presidenta suplent, Judith Salazar, han exposat als responsables del ministeri de Justícia i d'Interior aquest dilluns les mancances detectades i les propostes de millora després del treball fet al centre penitenciari de la Comella. 

L'objectiu de l'estudi realitzat pel grup parlamentari i que es va iniciar l'any 2019, és observar les condicions de les persones que es troben privades de llibertat, tant pel règim d'internament com de les possibilitats de resocialització que es treballen des del centre penitenciari, observant com es comporta el sistema penal des que s'activa la seva intervenció fins que aquesta finalitza. López i Salazar ha fet palès al ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i al secretari d'Estat Joan León que es van establir entrevistes entre els representants socialdemòcrates i els reclusos en règim preventiu, condemnats per sentència ferma i dones.

Els socialdemòcrates també es van reunir amb funcionaris de la presó per rebre informació sobre la realitat dels treballadors i amb les dues direccions que ha tingut el centre de la Comella mentre es realitzava l'estudi, i van fer una visita per les instal·lacions amb el sotsdirector. Els responsables del ministeri s’han compromès a analitzar la feina feta pel grup parlamentari socialdemòcrata i a fer seguiment d’aquesta per tal de millorar les condicions del sistema penitenciari.

Etiquetes

Comentaris

Trending