El PS dóna suport a les demandes del sector hoteler

Diferents membres del Partit Socialdemòcrata s’han reunit telemàticament amb representants de la Unió Hotelera per analitzar la situació en la qual es troba actualment el sector

Comentaris

Una captura de la reunió telemàtica
Una captura de la reunió telemàtica PS

Alguns dels membres del Partit Socialdemòcrata s’han reunit amb els representants de la Unió Hotelera per analitzar la situació del sector. Al llarg de la trobada, ambdós parts han conclòs que “la Llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2 no dóna resposta a les necessitats actuals dels diferents sectors econòmics vinculats al turisme en general i, més concretament, del sector hoteler”.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López ha manifestat que “de res val mirar enrere a com es va elaborar el text legal” i ha demanat “treballar amb noves propostes i solucions, sigui per via reglamentària o per via de modificació legal, en qüestions com ara les suspensions temporals dels contractes de treball i de les vacances, perquè hi ha hagut un canvi de les regles i això està posant en moltes dificultats els sectors econòmics”.

 Els socialdemòcrates han lamentat que a l’hora de redactar i treballar la nova llei òmnibus “no hi hagués interlocució amb els representants dels diferents sectors econòmics”.

A més, els socialdemòcrates han lamentat que a l’hora de redactar i treballar la nova llei òmnibus “no hi hagués interlocució amb els representants dels diferents sectors econòmics, ni es contrastessin les disposicions legals que es volien posar en marxa amb la seva aplicació pràctica amb les persones que estan sobre el terreny”. En aquest sentit, els hotelers han insistit en la seva disconformitat amb l’obligació de mantenir un 25% de la plantilla fora de l’ERTO.

En definitiva, i segons el partit, la reunió ha servit per veure com hi ha disposicions de la llei que “no s’adiuen al moment actual, un dels motius pels quals la formació no va donar suport a la llei”. També argumenten que els anuncis fets per Govern en relació amb l’arribada de turistes i esquiadors ha contribuït a l’empitjorament de la situació del sector hoteler. Aquesta última qüestió fa objecte d’una pregunta entrada a tràmit per a formular-la oralment en la propera sessió de control a l’Executiu, que el Consell General celebrarà el pròxim 14 de gener.

Etiquetes

Comentaris

Trending