El PS demana claretat a Govern en la gestió de la pandèmia

El conseller general Jordi Font afirma que no està transmeten seguretat a la ciutadania i els seus dubtes i inseguretats s'estan traslladant a la població

Comentaris

El conseller general del PS, Jordi Font durant les seves declaracions.
El conseller general del PS, Jordi Font durant les seves declaracions. PS

El conseller general socialdemòcrata i president de la comissió legislativa de Sanitat, Jordi Font ha denunciat l'ostracisme del Govern en la gestió de la pandèmia de la Covid-19 i ha demanat claretat i coherència. Ha explicat que la comissió es reuneix ocasionalment "quan hauria de ser la més activa en moments com aquests".

Font ha dit que el seu posicionament és de molta preocupació. "Govern s'està posant en un ostracisme volgut i s'està separant de la societat civil, de la societat política i de les institucions i està anant en solitari malgrat el perill, i no entenem el perquè. Això ens preocupa moltíssim. El Govern en aquests moments no està transmetent seguretat a la ciutadania: els seus dubtes i inseguretats s'estan traslladant a la població. En moments tan delicats com aquests cal aconseguir que la gent recuperi la confiança en els gestors públics".

Ha volgut insistir en "la necessitat d'un govern que prengui mesures adequades i ben equilibrades entre esforç del sector públic i del sector privat , que les comparteixi amb lleialtat institucional i actuï amb claredat i transparència perquè entre tots podem i volem ajudar. Les divergències de criteris entre sanitat, els assessors epidemiològics (si és que realment existeixen) i diferents ministeris com per exemple la manca planificació i d'anticipació en el retorn a l'escola i els canvis de protocols han estat constants, així com la importància de reforçar els serveis de transport públic en determinades franges i ser molt més estrictes en aforaments, les decisions sobre sectors oberts i tancats o els efectes d'un turisme massiu".

Font ha dit que el Govern no té tradició de diàleg i que s'acorrala en comptes de compartir la problemàtica. Ha fet referència a l'existència d'una comissió extraoficial "que s'ha reunit un cop des de fa un mes. En aquest període s'han agafat solucions per la pandèmia i hem tingut coneixement al mateix temps que la premsa".

Ha recordat que l'establiment de mecanismes per a una gestió més plural i sobretot més científica de la pandèmia ha estat proposada pel PS en almenys tres ocasions: "Avui alguns d'aquests canvis ja són una realitat i estem contents, i ens n'hem d'alegrar. Es va formalitzar la creació i el nomenament d'experts per a dues comissions (tècnica i científica). Només ho podrem fer bé si ho fem junts: ja ens ha quedat prou clar que només les decisions compartides i estrictament basades en bases científiques donen resultats", ha assenyalat.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending