El PS denuncia les dificultats per poder concertar hora amb un metge especialista a l’hospital

Pere López assegura que la formació ha rebut nombroses queixes de ciutadans que estan més d’una setmana en poder comunicar-se amb la centraleta de consultes externes

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, donant explicacions sobre les consultes externes.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, donant explicacions sobre les consultes externes. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) denuncia les dificultats amb què es troben molts ciutadans per poder concertar hora amb els metges especialistes que presten servei a les consultes externes del SAAS, a l’edifici de l’antic hospital. Segons el el líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, hi ha ciutadans que s’estan una setmana i més mirant de comunicar amb la centraleta de consultes externes abans no poden tenir accés al seu especialista.

Els socialdemòcrates han vehiculat el seu neguit a través d’una pregunta tramitada aquest dimarts i que s’hauria de formular dijous de la setmana vinent en la sessió de control al Govern. López ha explicat que ell en primera persona ha pogut comprovar com no és evident contactar amb la centraleta de consultes externes. Des d’inici de la setmana passada que intenta concertar visita amb un especialista “tot i que segurament li hauria pogut enviar un WhatsApp, però aquesta no és la fórmula”, ha vingut a dir el parlamentari.

El conseller general ha destacat que s’està en un moment especialment complexe i que hi pot haver persones pendents de proves o amb patologies relativament greus i amb dificultats de comunicació que no puguin tenir un accés àgil al seu especialista. D’aquí que es posi l’accent en l’esmentada qüestió amb la voluntat que “es doni solució a un problema; hi ha moltíssimes dificultats”. Presentar la pregunta, ha reconegut López, és només una eina “perquè es mogui la qüestió; per empènyer les coses i solucionar-les”.

Pere López ha deixat clar que “no sé què ha fallat i tampoc és el que pretenem saber; el que volem és una solució”. Per tant, si des d’ara a dijous de la setmana que ve s’ha de retirar la pregunta, els socialdemòcrates ho faran. O, si cal, “donarem l’agraïment al Govern” per haver resolt la qüestió. Això sí, esperen que ja sigui el SAAS, ja sigui el ministeri de Salut, el PS vol que es posi fil a l’agulla.

Comentaris (4)

Trending