El PS demana al Govern tots els documents sobre l’aeroport que impulsa la Cambra de Comerç

La petició es formalitza després que Espot assegurés al Consell General que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana ha fet un informe sobre els estudis de factibilitat de l’equipament aeroportuari que hauria encarregat l’ens cameral

Comentaris

Roger Padreny durant una compareixença a la tribunal del Consell General.
Roger Padreny durant una compareixença a la tribunal del Consell General. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) reclama al Govern que d’una vegada per totes posi sobre la taula tots els documents que tingui en relació amb el projecte d’un aeroport en territori nacional que des de fa uns anys promou i impulsa la Cambra de Comerç. La petició es formalitza després que Espot assegurés al Consell General que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana ha fet un informe sobre els estudis de factibilitat de l’equipament aeroportuari que hauria encarregat l’ens cameral.

El conseller general Roger Padreny ha realitzat una demanda d’informació a Govern al voltant del projecte de construcció d’un aeroport a la zona de Grau Roig i ho ha fet per criteris de transparència en relació amb l’accés a tota la documentació relativa a aquest aeroport i les accions realitzades pel Govern d’Andorra en aquest projecte.

"Tenim coneixement que l’últim conveni es va signar l'octubre del 2019, durant el mandat de l’actual Govern. Per aquest motiu, reclamem el contingut de l’últim conveni signat, així com qualsevol altre conveni o document de col·laboració sobre l’aeroport a Andorra, entre Govern i la Cambra, que s'hagi signat en un període de cinc anys"

En aquest sentit, Padreny ha demanat l’Informe de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana sobre els dos “estudis de factibilitat” de construcció d’un aeroport en territori nacional andorrà, presentats per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, i el conveni o convenis o documents de col·laboració signats, entre el 2015 i 2020, pel Govern d’Andorra i la Cambra de Comerç, que tinguin com objecte la construcció d’un aeroport en territori nacional andorrà.

Des del grup parlamentari socialdemòcrata s’ha efectuat aquesta demanda d’informació després que el cap de Govern, Xavier Espot, informés en la darrera sessió de control al Consell General, del 3 de desembre del 2020, que l'Autoritat Aeronàutica Andorrana havia elaborat un informe, al voltant dels dos estudis de factibilitat de l'aeroport en territori nacional andorrà que la Cambra de Comerç havia fet arribar, prèviament, al Govern d’Andorra.

En aquesta mateixa sessió, el cap de l’executiu també va assenyalar que el citat conveni amb la Cambra havia estat signat per l’anterior Govern. No obstant això, Roger Padreny ha concretat que "tenim coneixement que l’últim conveni es va signar l'octubre del 2019, durant el mandat de l’actual Govern. Per aquest motiu, reclamem el contingut de l’últim conveni signat, així com qualsevol altre conveni o document de col·laboració sobre l’aeroport a Andorra, entre Govern i la Cambra, que s'hagi signat en un període de cinc anys".

Comentaris

Trending