El PS demana que els comuns decideixin sobre els pàrquings de les estacions

El grup parlamentari ha presentat gairebé una vintena d’esmenes al Projecte de llei, entre elles que els aparcaments no poden ser privatitzats per les concessionàries

Pere López i Tomàs Riart durant la roda de premsa.
Pere López i Tomàs Riart durant la roda de premsa.

El Partit Socialdemocrata ha presentat les esmenes per al Projecte de llei de les estacions. Entre elles, des del grup parlamentari han destacat la preocupació pel fet que siguin les concessionàries qui puguin arribar a decidir el pagament o la privatització dels aparcaments més propers. En aquest sentit, el PS ha demanat que siguin els comuns qui tinguin l’última paraula i qui autoritzi si es paga, si es demana forfet o si es prohibeix, inclús, l’accés rodat.

“La nostra preocupació principal és que arribi un punt en què l’estació demani l’obligació de tenir forfet, o que tanqui l’accés a vehicles rodats”, ha explicat el vocal del Comitè Executiu, Tomàs Riart. Per tant, el que proposa el PS és que siguin els comuns qui decideixin el què es fa amb els aparcaments, que l’empresa no pugui, per exemple, obligar a utilitzar els ginys per accedir a l’estació.

En aquest sentit, el president del PS, Pere López, ha remarcat que, en cas d’acceptar-se aquesta proposta “permetria cert control polític, la decisió hauria de passar per consell de comú, que serà qui la prengui i l’autoritzi, i haurà de demanar permís”. Es tracta, a més, d’un dels elements que més preocupava als diferents grups amb els quals la formació s’ha posat en contacte per tal d’intercanviar opinions i poder formular les 19 esmenes que s’han presentat. Riart ha remarcat que se’ls havia traslladat que a molts clubs els creava neguit el fet de no saber si podrien aparcar a prop en cas d’haver d’acudir a algun esdeveniment a l’estació.

D’altra banda, altra de les esmenes que s’ha inclòs i que també era una preocupació cabdal era la titulació dels professionals que hi treballen. Segons ha explicat Riart, les associacions “tenien el gran neguit de saber que podien seguir treballant i que hi hagués una competència lleial”. Per poder fer aquesta feina, ha explicat, “es requereix un nivell d’esquí i de competències que s’han d’adquirir”. Per tant, han considerat necessari incloure l’obligatorietat de comptar amb un títol oficial, com gran part de les esmenes que s’han presentat per part d’altres grups parlamentaris.

Així mateix, també s’ha tractat el dret de pas, que Riart ha exposat indicant que “és per a totes aquelles persones que volen accedir d’itineraris de natura per arribar a llocs que normalment poden ser d’interès”. Per tant, s’ha indicat que “no es pot demanar el forfet en el cas que es camini fora de pistes”, sempre que es mantingui una seguretat, que és important regular.

En general, López ha celebrat que no s’hagi tramitat el Projecte amb urgència, com estava previst, perquè “no era una bona llei”. Malgrat tot, des del PS s’han mostrat satisfets amb la reacció de la majoria. Riart ha assenyalat que “s’havia de consultar, la gent tenia les seves preocupacions, tant els professionals, com els particulars”. En aquest sentit, López ha remarcat que “preocupava a molts usuaris, s’havia de mirar bé i reunir-se amb ells”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending