El PS demana per la carta social europea, la bonificació en els preus dels carburants i l'FP

Tres peticions que l'executiu haurà de respondre de forma oral en la sessió del Consell General prevista pel 7 de juliol

Comentaris

Els consellers socialdemòcrates Judith Salazar i Pere López.
Els consellers socialdemòcrates Judith Salazar i Pere López. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha entrat avui tres preguntes orals que l'executiu haurà de respondre en la sessió del Consell General prevista a inici de juliol. En concret, la formació política ha demanat sobre la carta social europea, la formació professional i la bonificació en el preu públic dels carburants.

El Partit Socialdemòcrata a partir de Pere López, Susanna Vela i Judith Salazar han entrat tres preguntes perquè el Govern respongui de forma oral en la sessió de control prevista pel 7 de juliol. En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha demanat sobre una possible bonificació en el preu públic dels carburants; en concret, vol saber si des de l'executiu es pensa prendre alguna mesura per reduir el cost als residents i a tots els professionals que treballen en la cadena logística per tal de contenir l’increment de preus.

Per la seva part, la seva companya de formació i presidenta suplent del grup parlamentari, Judith Salazar dirigeix la seva pregunta sobre la Carta Social Europea i la valoració que fe el Govern de les conclusions emeses pel Comitè Europeu de Drets Socials, en especial, pel que fa a les situacions de no conformitat. Salazar basa la seva demanda en el 14è i 15è informe nacionals sobre la implementació d'aquest document al país i, més concretament, en el que fa als grups temàtics "salut, seguretat social i protecció social" i "drets vinculats al treball".

Finalment, Susanna Vela vol saber el calendari previst pel ministeri d’Educació per la publicació oficial dels programes de les branques de Formació Professional que encara no estan reconegudes ni homologades per les autoritats educatives espanyola i francesa. Una qüestió que arriba a l'hemicicle després que estudiants i professionals reclamessin, a través de mitjans de comunicació, sortides laborals i acadèmiques reals.

Etiquetes

Comentaris

Trending