El PS acusa Govern de decidir unilateralment i d’informar després al Consell Ecònomic i Social

La consellera Judith Salazar diu que l'executiu "no té la mateixa visió del concepte 'diàleg', ja que per nosaltres significa concertar les mesures amb una negociació real"

Comentaris

La consellera socialdemòcrata Judith Salazar durant la sessió de Consell General d'aquest dijous.
La consellera socialdemòcrata Judith Salazar durant la sessió de Consell General d'aquest dijous. PS

La consellera socialdemòcrata, Judith Salazar ha dit que el Govern decideix unilateralment i després informa al Consell Econòmic i Social. "El Govern no té la mateixa visió del concepte 'diàleg' que el PS, ja que per nosaltres significa concertar les mesures amb una negociació real". Salazar ha preguntat sobre la valoració que fa el Govern de les conclusions emeses pel Comitè Europeu de Drets Socials, sobretot pel que fa a situacions de no conformitat.

Salazar també ha volgut saber si el Govern té previst en algun moment portar, al sí del Consell Econòmic i Social, les problemàtiques vinculades al mercat del treball, la protecció social, etc, per buscar solucions consensuades i fruit del diàleg social. La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés ha contestat que en l'àmbit de la seguretat i higiene en el treball s'està avançant molt i que hi ha aspectes en els quals s'està treballant de manera interna. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha reconegut que hi ha temes que són de difícil consens perquè les postures dels sindicats i de la patronal poden estar molt distanciades. "Es tracta de buscar un punt d'equilbri", ha sentenciat.

L'informe objecte de la demanda de Salazar no va ser especialment favorable per Andorra com les prestacions per baixa laboral o la no atenció sanitària o social als estrangers que puguin estar al país en situació irregular. De les setze situacions que s’analitzen, només cinc -per tant, menys de la meitat- han rebut la qualificació de “conformitat” per part del comitè. De les nous restants, quatre directament suspenen. En set més, l’òrgan ha decidit ajornar l’avaluació, bàsicament perquè Andorra no ha complert amb l’obligació de facilitar la informació demanada. 

 

Comentaris

Trending