Progressistes-SDP reclama que es cancel·lin els concerts a Soldeu

La formació considera que, donada la situació sanitària a les zones properes i la necessitat de fons per a altres actuacions, celebrar el festival “és una barbaritat”

Zopetti, Donsión i Moliné, durant la roda de premsa.
Zopetti, Donsión i Moliné, durant la roda de premsa.

Progressistes-SDP considera que el Govern ha de cancel·lar com més aviat millor l’Andorra Mountain Music i desviar els diners que es preveuen invertir a altres actuacions que, ara mateix, consideren més necessàries. Entre elles, reforçar amb recursos materials i humans el sistema sanitari o dotar de més pressupost els programes de foment de places laborals per a aturats. Sobre aquest darrer àmbit, des de la formació han expressat el temor que el retard en fer públiques les dades d’inscrits al Servei d’Ocupació es degui al fet que s’han incrementat encara més.

El secretari d’organització de Progressistes, Josep Lluís Donsión, ha fet referència a la possibilitat de suspensió que plana sobre els concerts que estan programats durant l’agost a Soldeu. “Que no s’ho pensi més; que els anul·li ja”, ha reclamat al Govern, tot afirmant que “amb el que s’està vivint, amb els aturats, amb els turistes que no venen, és una barbaritat gastar-se 800.000 euros que es poden aprofitar en altres coses més interessants”.

La formació considera que seria més interessant destinar els 800.000 euros del festival a reforçar els recursos sanitaris o potenciar les polítiques per fomentar l’ocupació

Des d’SDP s’ha lamentat que “han passat quatre mesos i no hem vist ni una sola política de reactivació del turisme i del comerç”. Donsión no s’ha estat de llançar un dard directe al director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku: “Està desaparegut”. Al seu entendre, el Govern “novament fa molt tard”. Sobre els concerts, el secretari d’organització de la formació considera que els diners es podrien destinar a “fomentar polítiques d’ocupació o per preparar-se amb material i personal sanitari”.

Justament, en l’àmbit laboral Progressistes ha acusat Govern d’amagar les dades d’inscrits al Servei d’Ocupació. En teoria, haurien d’haver-se publicat el passat dia 16 -aquesta és la data avançada el mes passat des del departament d’Estadística- i encara no s’han anunciat. “Potser s’està intentant allargar l’agonia perquè són molt pitjors”, ha apuntat la coordinadora del comitè local de la Massana, Laia Moliné. Des de la formació es té clar que “s’han incrementat molt; només cal sortir al carrer i veure que la gent té una preocupació” i s’entén que el retard “només fa que incrementar la sospita òbvia que es vol mirar quin és el moment millor per treure-les i que l’impacte no sigui tan gran”.

Sobre aquest punt també s’ha criticat que no s’hagi buscat una fórmula perquè els comuns puguin participar en el programa de foment de l’ocupació dins del sector públic. “Hi ha corporacions des de la qual ens diuen que estan intentant contractar gent i que no poden acollir-se al pla”, ha afirmat la coordinadora escaldenca, Elisabet Zopetti.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending