Progressistes es debat entre quatre dones per al primer lloc que té a la nacional socialdemòcrata

Marian Sanchiz és la més ben posicionada per ocupar el número cinc de la llista que encapçalaran Pere López, Susanna Vela i Judith Salazar

UN MOMENT DE LA REUNIÓ D'UN CONSELL NACIONAL D'SDP AMB SANCHIZ A LA DRETA DE BARTUMEU.
UN MOMENT DE LA REUNIÓ D'UN CONSELL NACIONAL D'SDP AMB SANCHIZ A LA DRETA DE BARTUMEU. Toni Solanelles

Progressistes-SDP es debat entre quatre dones perquè ocupin el primer lloc que els correspon -el cinquè- a la candidatura nacional de l’aliança socialdemòcrata. Marian Sanchiz és qui està més ben posicionada per ocupar la cinquena plaça de la llista que encapçalaran els integrants del PS Pere López, Susanna Vela i, molt possiblement en el tercer o quart lloc, Judith Salazar. La cinquena posició és per a SDP en virtut de l’acord al qual es va arribar entre formacions socialdemòcrates.

L’aliança encara està acabant de quadrar el cercle com la immensa majoria de les formacions. Així, juntament amb Sanchiz, Progressistes també té altres cartes sobre la taula: Laia Moliné, Elisabet Zoppetti i Meritxell Pujol. Aquesta darrera té l’inconvenient que hauria de deixar el comú d’Andorra la Vella, on forma part de la majoria i s’encarrega de la conselleria de Social. La decisió final dependrà de la disponibilitat de cada eventual candidata i de com encaixen totes les peces.

En general, els socialdemòcrates volen optar a la nacional per persones amb experiència política, fins i tot amb experiència de govern. Per això és possible, o almenys es constata en els primers llocs, que hi hagi cares ja molt rodades. En aquest sentit, però, es vol complementar amb cares noves en posicions més avançades de la llista (als Progressistes els podria correspondre també el  novè i el dotzè lloc) i amb alguns candidats amb qui es confia molt (cas de Marta Pujol a Encamp) i que probablement s’estrenin en la primera línia política via llistes territorials.

TERRITORIALS

Justament quant a territorials, dues de les decepcions de l’aliança socialdemòcrata arriben des de les valls del nord. Ni a la Massana ni a Ordino el PS no sembla tenir encarades les coses. A la Massana, polítics experimentats i que ja fa un temps que han abandonat la primera línia com Vicenç Alay i Mariona Gonzàlez haurien agraït l’oferiment però cap dels dos, aparentment, no tenen intenció de concórrer als comicis.

Quant a Ordino, hi havia sobre la taula la possibilitat de fer una gran aliança entre els socialdemòcrates i l’entorn de l’excònsol i actual conseller comunal Enric Dolsa. Malgrat que des de la seu central es veia molt avançada una eventual entesa, el comitè parroquial ordinenc del PS no ho veu igual. Certament, fins i tot algun eventual candidat no ho veu amb mals ulls, però la majoria del comitè considera que hi ha massa distància amb Dolsa i que no es pot forçar un pacte només pels vots. Hores d’ara, segons les fonts, la gran aliança és altament complicada.

Comentaris (5)

Trending